"Слово "по**й" має отримати в цій країні державний статус": Військовий ЗСУ про те, як вище керівництво відкрито зневажило героїв Дебальцевого

Боєць із позивним ″Лєнтяй″ розповів про День захисників Дебальцівського плацдарму.

Концерт до Дня захисників Дебальцівського плацдарму. Ілюстрація: obozrevatel.com

″Я на Софійській. На сьогодні Київ поступився своїми територіальними правами на цю площу Дебальцевому.″ ― пише герой, передають Патріоти Укрїни, і продовжує:

″Сьогодні відбулося головне. Всі зустрілися. Живі, сильні, ті, які залишилися кістяком і опорою країни. Зустрілися, щоб переконатися в цьому самим, і показати іншим ― ми тут, ми нікуди не пішли, і на нас можна розраховувати.

Зустрілися, щоб згадати, що залишилися на Дебальцевському плацдармі, в секторі "Ц", назовсім.

Дебальцевських багато. Наскільки це можна було очікувати при великій географії знаходження учасників.

Колона під прапорами підрозділів пройшла до Софійської і зупинилася біля сцени в хвилині мовчання.

Провідні сказали потрібні і правильні слова. Грав оркестр. Потім почався концерт. Відмінний. З піснями потрапляють в тему і настрій.

На сцену виходять люди. Різні. Кажуть слова, на які мають право.

Звук концерту відбивається від Святої Софії та накриває Хмельницького, дивиться трохи вбік і повз. Як і більшість.

У натовпі бродить довготелесий, злегка розгублений журналіст із Угорщини. Зупинившись біля мене він сказав, що приїхав розібратися в тому, що відбувається в Україні. І він здивований, що так відносно небагато народу. Особливо цивільних. Чи відображає це рівень підтримки тих, хто воює за країну іншими громадянами?

Я відповів йому, що офіційні заходи не найкраще місце для виміру подібних речей.

Я не сказав йому, що цивільні люди ― це в більшості ті ж бійці в громадянці. Плюс їхні рідні й друзі.

І все це очікувано. Хоча, на те, що до Дебальцевських вийде хтось із представників вищої державної влади, або командування ― я сподівався. Не по телевізору, не в пресі ― прямо до живих численних учасників одного з головних моментів війни. Людей, які утримали наш загальний склад на рейках. Дорогою ціною.

Хоча б не поклонитися ― просто подякувати. Хоч не живцем ― прямим включенням на сцену. Як це зробило керівництво 128-ї. На жаль.

Воно зрозуміло ― інші проблеми. Блокада і двадцять дві термінові пожежі. Важливі державні справи, вищі інтереси і питання, які треба "вирішувати". А ми ― вже віддалений, не дуже приємний, хоч і дуже помітний епізод.

Емпатія, так? У нас її немає і бути не може для ворога. Але шкода, що вона закінчилась і для своїх.

Хоча ні. У простих людей вона ще є. Це видно по відповідним до нас. Не тільки за словами ― по очах, що важливіше. Тільки, так, їх занадто мало. Ти маєш рацію, журналіст з Угорщини. І це не "зрада" ― це дзеркало.

Але головне ― всі зустрілися. На площі вже не так багато людей у формі. Братство розійшлося, розібравшись по підрозділах. Їм є про що поговорити.

Ви є. Ви нікуди не поділися. Як й інші, які тут і там, ще на війні. Значить надії країни мають всі підстави.

І це ваш день. За правом.

Будьте живі.

P.S. На виході з площі жінка взяла мене за руку і сказала "Спасибі за все". Значить все буде добре. Тому що Україна ― це ми.

P.P.S. Напевно, знайдуться ті, хто все правильно пояснить і доведе.

Але мені особисто по ** й.

Слово "По ** й" має отримати в цій країні державний статус.″

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...