"Службовий собака не вміє читати дипломатичну пошту": Геннадій Москаль розповів подробиці затримання контрабандного "дипвантажу" на Закарпатті

За кермом мікроавтобуса з дипломатичними номерами був киянин Сергій Ліщишин, чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Затриманий "дипвантаж". Фото: Facebook

Голова Закарпаття Геннадій Москаль розповів подробиці затримання чоловіка працівниці посольства, який намагався провезти цигарки до Угорщини під виглядом дипвантажу. Фото "дипломатичної контрабанди" Москаль опублікував у своєму Facebook, інформують Патріоти України.

Москаль нагадав, що ввечері 21 травня закарпатські митники в пункті пропуску "Лужанка" затримали авто, на якому намагалися вивезти контрабандою цигарки під виглядом дипломатичного вантажу. За кермом мікроавтобуса з дипломатичними номерами був, за його словами, киянин Сергій Ліщишин, чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Водій при перетині кордону показав дипломатичний паспорт і підписаний дружиною лист посольства України про те, що з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж, тому не підлягає контролю згідно з Віденською конвенцією.

"Службовий пес не вміє читати дипломатичну пошту, тому подав сигнал, що в салоні сигарети. Коли митники почали наполягати на огляді, водій влаштував скандал, а потім намагався ганебно тікати. І сміх, і сльози ..." - розповів Москаль.

За його словами, в мікроавтобусі було майже 6 тис. блоків цигарок. Їх вилучили, склали протокол, водія затримали.

"Зараз МЗС розбирається зі своїми працівниками, але сором який! Це дипломати як-не-як, еліта, бомонд! Ех, в Закарпатті цигарки навіть столичну еліту перетворюють в бариг і рядових контрабандистів..." - поскаржився Москаль.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....