Собакам - собача смерть: "Кремль здасть їх з потрохами", - Портніков про незавидне майбутнє Захарченка та Плотницького

Ватажкам донбаських терористів не вдасться переконати міжнародний трибунал у тому, що в усьому винен Путін, коли прийде пора відповідати за скоєні злочини.

Захарченко і Плотницький. Ілюстрація:varota.com.ua

Перед лицем світового правосуддя Росія відмовиться від ватажків самопроголошених ДНР і ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького так само, як і від соратників диктатора Югославії Слободана Мілошевича. Про це в блозі для Грані.ру пише відомий український журналіст Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

На його думку, ватажкам не вдасться переконати міжнародний трибунал в тому, що в усьому винен президент РФ Володимир Путін, коли прийде пора відповідати за їхні злочини.

"Процеси над Караджичем, Младічем та іншими маріонетками белградського диктатора і проводяться для того, щоб довести: за скоєне доведеться відповідати особисто, і ніякі посилання на тих, хто був натхненником розстрілів і чисток, не допоможуть", - пише Портніков.

Журналіст нагадав про долю Ратко Младіча і Радована Караджича, соратників Мілошевича, які проведуть залишок днів за ґратами.

"Як і будь-яка лялька, він (Караджич) міг навіть не замислюватися про відповідальність - упивався своєю примарною владою і популярністю, рухався, коли його смикали за ниточки, - і не розумів, що всьому цьому рано чи пізно прийде кінець. Що його подальше життя розписане наперед, як життя будь-якого серійного вбивці: поневіряння, арешт, суд, в'язниця, смерть. З Караджичем все скінчено", - пише журналіст.

Та ж доля, впевнений Портніков, чекає і ватажків окупованого Донбасу. Росія не захистить їх.

"Ці "лідери" повинні зрозуміти, що Кремль здасть їх з потрохами, - якщо на той момент в Москві взагалі захочуть вирішувати питання, пов'язані з майбутнім найманців. Росія на найвищому рівні - про це я можу свідчити з усією впевненістю - гарантувала безпеку і Караджичу, і командувачу його армією Ратко Младічу. Цікаво, чи згадують вони у в'язниці про ці гарантії?", - зазначає журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...