Справа "Лісника": Підозрюваний у тероризмі Мужчиль був агентом ГУР Міноборони України - Бутусов

9 грудня непомітно пройшла сумна дата - річниця перестрілки в Києві, в ході якої загинули підполковник управління "А" СБУ Андрій Кузьменко і підозрюваний у тероризмі громадянин Олег Мужчиль, позивний "Лісник", наголосив журналіст.

Олег Мужчиль. Фото:Антикор

Підозрюваний у тероризмі Олег Мужчиль (позивний Лісник), який загинув під час спецоперації СБУ зі знешкодження ДРГ, був агентом Головного управління військової розвідки Міноборони України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України.

"9 грудня якось непомітно пройшла сумна дата - річниця перестрілки в Києві, в квартирі на Оболоні, в ході якої загинули підполковник управління "А" СБУ Андрій Кузьменко і підозрюваний у тероризмі громадянин Олег Мужчиль, позивний Лісник. Через рік у цьому судовому процесі ще не почалися слухання по суті", - написав він.

"Я знайомий із неофіційною позицією СБУ щодо цієї трагедії. Дивився відеозапис, як загинув офіцер "Альфи". Я знайомий з офіційною позицією адвокатів сім'ї Мужчиля, а також Валерія і Олени Кукіль. Валерій вже більш як рік перебуває в слідчому ізоляторі. 16 січня пройде засідання суду у справі про загибель Кузьменка і Мужчиля. Від цього суду залежить встановлення істини - що стало причиною стрілянини в квартирі і рішення про затримання Мужчиля", - зазначив журналіст.

"За даними джерел "Цензор.НЕТ", Олег Мужчиль був агентом Головного управління військової розвідки Міноборони України. Сподіваюся, представники ГУР МО з'являться на засідання і дадуть свідчення. Сподіваюся, що суд не буде затягуватися - адже минуло стільки часу. І ми нарешті дізнаємося, що ж сталося 9 грудня 2015-го року. що стало причиною трагедії і хто в тих обставинах несе відповідальність за планування операції, і хто і чому першим натиснув на спуск?

Тільки суд може розглянути усі аргументи і факти, і тільки в суді ми зможемо встановити ступінь відповідальності учасників. Я викладу відомі мені та перевірені факти після суду 16 січня", - резюмував Бутусов.

Слід нагадати, що Служба безпеки України повідомила, що 9 грудня 2015 року в Києві й інших містах країни, зокрема, в Харкові, проходила спецоперація зі знешкодження ДРГ, яка планувала теракти в Україні. Під час її проведення було затримано семеро осіб: троє громадян Росії і четверо українців. Ще один, Олег Мужчиль, був застрелений. Українські правоохоронці називали його ватажком цієї групи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...