Справжній "білоруський партизан": "Лукашенко де-факто развалил и союзное государство с РФ, и Таможенный союз", - політолог

Олеся Яхно вважає, що зробивши безвізовим в'їзд для громадян більш ніж 80 країн, президент Білорусі зруйнував союз з Росією.

Олександр Лукашенко. Фото:by24.org

Президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично зруйнував союзну державу з Росією. Про це написала в своєму Facebook український політолог Олеся Яхно, інформують Патріоти України.

"А ведь то, что Лукашенко сделал безвизовый въезд в Беларусь для более чем 80 стран - это де-факто развал и союзного государства с РФ, и Таможенного союза. Внешняя истерика Лукашенко (анонсированный судебный иск к РФ) в ответ на внешнюю истерику России (анонсированное обустройство российско-белорусской границы) - вторичны", - зазначила вона.

Як відомо, 2 лютого Росія прийняла рішення встановити прикордонну зону на кордоні з Білоруссю, не попередивши Мінськ.

Причини такого розпорядження в ФСБ не пояснювали, однак вони можуть бути пов'язані з указом президента Білорусі Олександра Лукашенка, який 9 січня дозволив безвізовий в'їзд до Білорусі громадянам 80 держав, включаючи країни ЄС і США. Вони зможуть в'їжджати в країну без віз на термін до п'яти днів.

Зараз межа між РФ і Білоруссю не визначена на місцевості, а прикордонних пунктів не існує. Видання "Коммерсант" писало, що завдяки цьому Білорусь використовують росіяни, яким заборонений виїзд з Росії. Вони без проходження митного контролю потрапляють в Білорусь, а потім виїжджають в Європу та інші країни.

У міністерстві закордонних справ Білорусі вважають, що подібна ініціатива може призвести до відновлення повноцінного контролю на кордоні, а це "йде врозріз з цілою низкою існуючих домовленостей".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...