Стало відомо про таємні поставки Росією нафти у КНДР

​Після посилення економічних санкцій з боку США і Китай Північна Корея почала отримувати нафтопродукти і товари з Росії. Їх транспортуванням займалися деякі приватні російські компанії.

Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на діючих і колишніх представників адміністрації США, передають Патріоти України.

«В той час, як Китай згортає поставки нафти і газу, ми бачимо, як вони (КНДР - ред.) Звертають погляд на Росію», - наводить газета слова високопоставленого представника адміністрації. «Завжди, коли їх (КНДР - ред) відрізали від головного постачальника, вони просто намагаються отримати (потрібний товар - ред) від кого-небудь іншого», - зазначив він.

The Washington Post також стверджує з посиланням на документи і бесіди з представниками влади, що навесні 2017 року збільшилася інтенсивність танкерного сполучення між портами російського Владивостока і КНДР. Ця тенденція збільшилася після посилення економічних санкцій КНР відносно Пхеньяну.

Основними товарами, які транспортувалися з Росії, було паливо, яке Північна Корея не може виробляти самостійно. Крім того, американські відомства нібито виявили поставки в КНДР російського промислового обладнання, руди і предметів розкоші.

У статті WP стверджувалося, що укладаючи економічні союзи з КНДР, російські підприємці користувалися моментом для швидкого прибутку. При цьому повідомляється про цілий «лабіринт компаній для приховування транзакцій і відмивання платежів».

На думку газети, зростання торгівлі російських підприємців з КНДР стало причиною введення в серпні міністерством фінансів США санкцій проти низки громадян РФ.

У статті згадується базована у Сінгапурі компанія Velmur Management, яка нібито була створена росіянами для допомоги в придбанні КНДР палива на мільйони доларів. Ця компанія також «допомагала відмивати кошти для північнокорейських фінансових організацій і структур, які підпали під санкції», а сама вона «має ознаки підставної фірми», стверджує The Washington Post.

Видання пише про те, що у США визнали неможливість перешкодити доставці палива на «російських танкерах» у КНДР, поки офіційна Росія закриває на це очі. Однак у відповідь США вжили обмежувальні дії проти компаній, які ведуть справи з КНДР, з урахуванням того, що вони вважають за краще отримувати прибутки у американських доларах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...