Становлення вождя: "Путін був дуже боязким спочатку. Він очам не вірив, із якою швидкістю усі лягають до його чобіт", - Шендерович

Письменник нагадав, що на початку правління Володимир Путін сильно відрізнявся від себе нинішнього.
Віктор Шендерович. Фото: соцмережі.

Представники еліти, які підтримали президента РФ Володимира Путіна, покрили себе ганьбою і розбестили главу держави. Таку думку висловив російський письменник Віктор Шендерович в ефірі "Эха Москвы", передають Патріоти України.

"Вони – недурні люди в мокрих штанях. Які хочуть мати те, що вони мають; хочуть мати блага, які вони мають. У кожного з них... різна мотивація. Від найвульгарніших – до ускладнених. Сорому від цього не менше. Ганьба", – заявив він.

Письменник зазначив, що претензії щодо ситуації у країні потрібно висувати передусім еліті. "На відміну від піпла так званого, з якого нічого не візьмеш – скрізь, у будь-якій країні. А ось із еліти спитають... Це в чистому вигляді зрада еліти. Звичайно! Тому що еліта – що художня, що бізнес-еліта, політична еліта – могла б покласти край цьому негідництву і беззаконню давно", – наголосив він.

Шендерович нагадав, що на початку правління Путін сильно відрізнявся від себе нинішнього. "Він був дуже боязким спочатку. Він дуже зазирав по сторонах. Я думаю, що він очам не вірив і дивувався з того, з якою швидкістю всі лягають до його чобіт. Він був готовий до того, що буде (я думаю) набагато серйозніший опір. А вони всі раптом вишикувалися в рядочок цілувати його в плече. Раптом кумири почали зізнаватися йому у любові, пояснювати, що без нього взагалі немає життя. І він охрінів досить швидко. Тому що, коли тобі еліта країни пояснює, що ти великий, то ти за деякий час, звичайно, змушений просто в це повірити", – розповів він.

Письменник додав, що простим людям байдуже, "під яким прапором прийдуть татаро-монголи", і вони намагатимуться вижити за будь-якої влади. "До речі, за Сталіна менше питань, аніж зараз. Тому що тоді йшлося справді про загрозу життю. І треба було бути героєм, щоб випростатися на повний зріст. І люди платили за це життям. Сьогодні про таку плату не йдеться. У тебе просто відберуть твою синекуру. У тебе просто відберуть трошки фінансування. Тебе просто не пустять у телевізор. Ніхто ж нікого не розстріляє. Як мінімум, якщо... Ну, ніхто ж не вимагає від тебе якихось революційних дій! Ну, просто не вставай у ряд", – підсумував Шендерович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....