Суркісам припікає: "Динамо" звинувачує "Нацбанк"

​Київський футбольний клуб "Динамо" звинуватив Національний банк України у спробах "дезорієнтувати широку громадськість про природу фінансових проблем", із якими зіткнувся клуб.

У клубі заявили, що Нацбанк, кажучи про зв'язок "Динамо" з ПриватБанком, поширює "неправдиву інформацію, навмисно маніпулюючи громадською думкою", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Лист, адресований ПАТ КБ "ПриватБанк", із нібито рекомендаціями, а насправді - з вимогою зупинити кредитування ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", є нічим іншим як втручанням у господарську діяльність банку і в співробітництво з його клієнтом. Така, з дозволу сказати - "рекомендація" Національного банку України і призвела до зупинки кредитування і роботи рахунків клубу. Причому це сталося на підставі надуманих з боку НБУ доводів про нібито зв'язки клубу і його власників із ПАТ КБ "ПриватБанк", які були спростовані судом", - йдеться в заяві.

У ФК "Динамо" висловили заклопотаність у зв'язку з тим, що НБУ "і в подальшому може чинити тиск на клуб через банківську систему".

Клуб зажадав від НБУ "припинити неправомірний пресинг на ПАТ КБ "ПриватБанк" із безпідставними вказівками про невиконання взятих на себе банком кредитних зобов'язань перед ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ".

"Зазначене Національним банком України перевищення нормативів кредитування пов'язаних осіб не має ніякого відношення до ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", адже його власники не є пов'язаними з банком особами. З приводу цього суд визнав порушеними законні права та інтереси ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ" із боку НБУ, і в межах своєї компетенції відновив їх", - відзначили в прес-службі.

У клубі стверджують, що завжди сумлінно виконували свої зобов'язання перед ПриватБанком, тіло кредиту і відсотки погашалися вчасно і в повному обсязі, чітко дотримувалися умови кредитних договорів та чинного законодавства.

"У свою чергу, деструктивна позиція Національного банку України щодо ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ" негативно впливає на морально-психологічний стан його працівників, тероризує людей і створює в колективі атмосферу тривоги і невпевненості в завтрашньому дні. Відповідальність за такі дії лежить на посадових особах НБУ", - наголосили в прес-службі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...