Святкова ейфорія вартістю в життя: На що ЗМІ наражають воїнів ЗСУ на Донбасі

Дослідження взаємозв'язку між інтенсивністю обстрілів сепаратистами та частотою повідомлень в ЗМІ про наступ українських військ.

Вже третій рік поспіль РФ веде гібридну війну з Україною. Гібридна вона тому, що поряд з бойовими кулями та снарядами, в нашу сторону летять торгівельні обмеження, хакерські атаки та тотальна пропаганда. З усім цим ми вже навчились боротися та перемагати. А ось негативні наслідки дій наших власних українських ЗМІ, ми досі недооцінюємо.

Статистика

В жодній країні світу немає такого, щоб під час бойових дій, журналісти детально описували позиції та хід операцій військових. Війна на Донбасі вже давно стала чимось схожим на реаліті шоу, де за кожним воїном з автоматом, позаду навколішки слідує оператор з телекамерою та репортером. І нікого не хвилює поняття військової таємниці, яка супроводжує кожну детально сплановану операцію та тактичне завдання, план якого може порушитись банальним витоком даних. Журналістів більше цікавлять рейтинги їхнього телеканалу та особистий піар.

Якщо провести аналітичні дослідження взаємозв’язку інтенсивності обстрілів сепаратистами українських територій, з часом та кількістю повідомлень про просування військ ЗС України, результати просто вражають. Особливо ця паралель проглядається під час активних бойових дій під м. Авдіївка. Кожного разу, коли у мережу поступало повідомлення про “повзучий наступ” ЗСУ, бойовики обстрілювали українських воїнів у 2 рази інтенсивніше! А це я Вам нагадаю, життя кожного військового, якого вдома чекає з нетерпінням сім’я.

На руку ворога

Більше того, шкоду приносять не лише повідомлення про ситуацію на фронті, але й деякі волонтери. Наприклад певна організація збирає кошти на закупівлю приладів нічного бачення, відкрито поширюючи це повідомлення з вказанням підрозділу та його позиції. Ба більше, будь-який телеканал може зробити повноцінний відеорепортаж, транслюючи його на всю країну. Все… дякуючи нашій бездарності, противник отримав цінну тактичну перевагу у нічний час доби.

Безумовно, патріотичне підняття загальнонаціонального духу є життєво необхідним у такі непрості часи для нашого народу. Але там на передовій, люди перш за все ризикують собою заради Вітчизни, і такі ось інформаційні повідомлення наражають їх на додаткову небезпеку Ще більшу відповідальність несуть так звані блогери та військові експерти, основна діяльність яких – це або феєрична істерія від здобутків та перемог нашого війська, або безжальне цькування армії з приводу будь-якої помилки.

Наразі йде війна. Дайте військовим професіоналам займатись своєю справою. І не потрібно перетворювати людські долі, у чергове розважальне шоу для широких мас населення.

Опублікував: Марк Кардашев
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...