Ситуація в зоні АТО змінюється: ЗСУ взяли на озброєння тактику російських терористів 2014 року, - блогер

Операція на Світлодарській дузі була на контролі в Генеральному штабі чи штабі АТО, адже керівництво бригади не може дати санкції на використання "Піонів" чи іншої потужної артилерії без узгодження.

Бої на Світлодарській дузі. Фото: 24 канал.

Блогер Anti-colorados на ресурсі «Линия обороны» аналізує, що саме сталось під Світлодарськом і на які тенденції це вказує, повідомляють Патріоти України.

Так, блогер зауважує, що як офіційні повідомлення, так і інформація з боку противника вказують, що у боях на Світлодарській дузі на початку тижня українські військові зазнали втрат, проте змогли не тільки відбити атаку, а і просунутись вперед, захопивши кілька опорних пунктів противника.

При цьому на допомогу піхоті прийшла артилерія – за словами очевидців, «працювало» щось доволі потужне і надзвичайно точне. Сукупність всіх цих фактів дозволяє дійти висновку, що ситуація в зоні АТО змінюється.

Наприклад, припущення про те, що по противнику працювали «Піони» чи інша потужна артилерія свідчить, що операція була на контролі в Генеральному штабі чи штабі АТО, адже керівництво бригади не може дати санкції на використання такого роду озброєнь.

Відтак, цілком імовірно, що там вже чекали на подібну агресію.

Насправді, ця ситуація дуже схожа на тактику Росії на початковій стадії агресії на Донбасі – кожен, навіть найменший привід (у даному випадку привід важко назвати найменшим, але сама тенденція помітна) використовувати для того, щоб «виправдати» наступ на позиції противника.

Саме така тактика «жаб’ячих стрибків», коли у відповідь на найменшу провокацію українська сторона дає жорстку відповідь і просувається на пару кілометрів вперед, і дає змогу говорити про поступову зміну розстановки сил на Донбасі.

Варто згадати, що у 2014 році росіяни використовували вигадані докази для того, щоб здійснювати артилерійські обстріли через державний кордон – таким чином вони залишали собі простір для маневру.

На початку грудня поточного року, коли Україна вирішила проводити ракетні стрільби, росіяни вже надіслали офіційний документ з погрозами, але Україна його проігнорувала: у змаганні характерів РФ «моргнула першою».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...