"Тепер Путін і Сєчин із борців з олігархами перекваліфікувалися на антикорупціонерів", - Портников

Ігор Сєчин особисто брав участь у провокації хабара міністру економічного розвитку Олексію Улюкаєву та став єдиним та головним свідком проти нього.
Путін та Сєчин. Фото: Рейтерс.

"У той час як в Україні створюють нові антикорупційні структури і вимагають від них доказового і прозорого слідства, в Росії питання боротьби з корупцією вирішується просто. Ще недавно російський президент Володимир Путін демонстрував успішну боротьбу з «олігархічною економікою». Головні результати цієї боротьби – вигнання з Росії бізнесменів Володимира Гусинського і Бориса Березовського і багаторічне ув’язнення найбагатшої людини країни Михайла Ходорковського. Відібрана у Ходорковського компанія ЮКОС стала основою для процвітання державної корпорації «Роснефть», головою якої став найближчий соратник Путіна Ігор Сєчин", - пише оглядач Віталій Портников у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України, та продовжує:

"Тепер Путін і Сєчин із борців з олігархами перекваліфікувалися на антикорупціонерів. Сєчин особисто брав участь у провокації хабара міністру економічного розвитку Олексію Улюкаєву. Вчора суд засудив Улюкаєва до восьми років в’язниці. І це при тому, що сам Сєчин – головний і єдиний свідок звинувачення – навіть не став з’являтися до суду. Однак російська пропаганда може дозволити собі говорити про успіхи в боротьбі з корупцією. А російська еліта, якщо проаналізувати перші коментарі, змушена задуматися – хто взагалі перебуває в Росії в безпеці, окрім Путіна і Сєчина.

Напередодні президентських виборів 2018 року Путін може з упевненістю сказати, що здійснив політичну програму, яка так популярна сьогодні не тільки в Росії, але і в Україні. Олігархи більше не впливають на державні справи, будь-який корумпований чиновник може піти під суд і отримати реальний термін ув’язнення.

Саме ця програма, яка супроводжувалася фактичним відстороненням населення від участі у політичному житті, дозволила Путіну створити авторитарну державу і встановити контроль за всіма сферами життя суспільства. Сєчин й інші особисті друзі президента заробляють на цьому мільярди. Громадяни при цьому вважають – і не без підстав – що Росія наскрізь корумпована. Але будь-який арешт високопоставленого чиновника переконує їх, що глава держави протистоїть корупції та суворо карає злодіїв-«бояр». Люмпен всюди жадає крові – на те він і люмпен.

Російський люмпен знайшов в особі Путіна свого героя. І «герой» час від часу кидає натовпу не найважливіших представників влади. Це і є те, що в Росії вкладається в поняття «народний президент». Це і є доказ того, як можна перекрутити саму суть боротьби з олігархією і корупцією. Тому що головний результат такої боротьби – це побудова демократичної держави, в якій під контролем суспільства будуть перебувати всі гілки влади. І звичайно, суди або антикорупційні структури – не виняток. Підконтрольність їх іншим гілкам влади – або їхня повна безконтрольність – пряма дорога до появи нового Путіна. Цього разу – українського".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...