"Ті кабелі, що проклали пацаки, працювати можуть пару років - не більше", - блогер про Керченський міст

Може спроба утягнути турбіни "Сіменс" в Крим - єдиний спосіб забезпечити півострів енергією без нас? Який теж накривається, самі знаєте чим.

Енергоміст скоро доведеться міняти? Ілюстрація: Укрмедіа.

"Енергоміст з Росії вирубився. Весь. Місяці півтора тому трапився мені в поїзді сусід. Як з'ясувалося - інженер-енергетик. З Криму. Тобто в 14-му він звідти виїхав до рідного міста, але доти працював в електромережах Криму і зберіг там неабиякі знайомства", - пише Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Звісно - заговорили про енергоміст у Крим з Росії. І от новий мій попутник був категоричний, міст цей - змарновані гроші. Ті кабелі, що проклали пацаки працювати можуть пару років - не більше. Справа в тому, що китайський кабель закуплений ними, сильно гріється. І як наслідок - кабель стрімко обростає молюсками і різною морською живністю, яка, зараза любить тепло. А це в свою чергу означає, що кабель нереально важчає і згодом почне або руйнуватися сам, або руйнувати опори.

Ну, уявіть собі міст, прольоти якого важчають у 1,5 рази на рік. Про опір матеріалів чули? А кабель під водою - не шланг на городі, чистити його - ціла історія, плюс - після певного шару обростання замінити його стає дешевше ніж почистити.

А це означає, що енергоміст пацакам прокладати доведеться кожні два роки заново... Евакуювати населення Криму - дешевше вийде.

А можна цю ситуацію вирішити? Можна - казав мій сусід. Купити кабель у Дженерал електрик. Тільки американці продадуть їм хіба що ... тої самої довжини.

Не знаю, наскільки це правда, але з огляду на те що щойно вирубилися всі чотири гілки "мосту" зразу, я собі думаю - може як раз сталося те, про що казав мій сусід? Аварія?

І може спроба утягнути турбіни "Сіменс" в Крим - єдиний спосіб забезпечити півострів енергією без нас? Який теж накривається, самі знаєте чим".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...