"Это невозможное жлобство!": У мережі ходять "чутки" про те, що темношкіру дівчинку начебто не пустили на парад вишиванок у Києві

Автором допису, який розбурхав мережу, стала телеведуча Кароліна Ашіон, однак правдивість її слів уже поставили під сумнів.

Маленька красуня у вишиванці. Фото: Facebook

У Києві дівчинці відмовили в участі у показі вишиванок через її колір шкіри. Це сталося в четвер, 19 травня, на Всесвітній день вишиванки. Про це повідомила в Facebook відома українська ведуча Кароліна Ашіон, передають Патріоти України.

У соцмережі вона поділилася дописом мами дівчинки - Ольги Жалко, яка і розповіла про ситуацію, що склалася.

"Друзья! Этой милой малышке недавно было отказано участвовать в показе вышиванок только потому, что её цвет кожи чуть темнее. Это возмутительно! Это невозможное жлобство! Разве для этого Jamala выигрывала Евровидение!? Позор", - написала Ашіон.

"Всемирный день вышиванки — международный праздник, призванный беречь народные традиции создания этнической украинской одежды, - поділилася мама дівчинки на своїй сторінці в мережі. - Хочу подчеркнуть, что носить этническую одежду и быть украинцем — это культура, суть которой состоит в воспитании с раннего возраста понимания происхождения своей родины и истории родного края".

Мати і донька

Ольга сподівається, що в нашій країні українців будуть розділяти не за кольором обличчя, а за людськими якостями. "Моя донька українка і ми українці понад усе", - написала вона.

У Facebook пост Кароліни Ашіон викликав бурхливе обговорення. У коментарях користувачі зажадали з'ясувати, де саме це сталося, в якій школі, і чому темношкірій дівчинці не дали можливість брати участь в показі вишиванок.

"Дані директора в студію! Країна повинна знати героїв в обличчя", - закликав Сергій Харинович. На що Ашіон відповіла, що незабаром все стане відомо.

Додамо, що також в коментарях Кароліни Ашіон деякі з її друзів поділилися своїми знімками, тим самим висловлюючи підтримку дівчинці в вишиванці.

Також є користувачі, які сумніваються у тому, що це правда.

Цілком можливо, що ведуча Кароліна Ашіон просто надто емоційно і не цілком адекватно сприйняла допис мами дівчинки. Слідкуємо за розвитком подій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...