Трамп став президентом, розраховуючи на велику угоду з Путіним - дипломат

​Зараз лінія, обрана адміністрацією 45-го президента США, залишається традиційною. Але є одне але: завжди існує небезпека, що завтра вранці з'явиться новий твіт Трампа.

Дональд Трамп. Фото:Lenta.ru

"Як тільки Дональд Трамп став 45-м президентом США, в Овальному кабінеті з'явилися питання щодо його міжнародної політики по відношенню до Європи, зокрема, щодо НАТО, Росії та України. І не просто так. Адже під час передвиборчої кампанії кандидат Трамп піддавав сумніву цінності НАТО, захоплювався Путіним і передбачав послаблення санкцій проти Москви, а також визнання незаконної анексії Криму." Про це пише на сайті Новое время екс-посол США в Україні Стівен Пайфер, передають Патріоти України, продовжуючи:

Через шість тижнів з'явилися перші ознаки зміни вектора Трампа. У лютому віце-президент Майк Пенс і міністр оборони Джеймс Меттіс прилетіли в Європу в основному для того, щоб переконати союзників НАТО у зацікавленості в альянсі та їх безпеці. Під час зустрічей в Мюнхені та Брюсселі висловили скептицизм щодо РФ та її дій. Вони розуміють, що стоїть на кону, і яка потрібна політика щодо Кремля. Тим часом, інші представники адміністрації підтримали Україну та виступили за збереження санкцій.

Для багатьох в Європі це радість, так і повинно бути. Але все ж не відпускає якась тривожність, оскільки ми постійно залишаємося в одному твіті від нового повороту в політиці Трампа. Під час виступу перед Конгресом 28 лютого президент висловив підтримку НАТО. Але тільки з часом ми зрозуміємо, чи підтримує Трамп слова віце-президента, міністра оборони та інших представників адміністрації щодо Росії та України.

Трамп став президентом, розраховуючи на велику угоду з Путіним. Він ніколи публічно не говорив про те, що ж вона передбачає (в Києві припускали найгірше). Здається, президент сподівався, що велика угода зробить Москву партнером у боротьбі з ІД на Близькому Сході і змусить Москву відмовитися від підтримки зростаючої сили Китаю.

Насправді ні те, ні інше неможливе. Росія проводить воєнні операції в Сирії вже 18 місяців. І тільки іноді ціллю ставали війська ІД. І хоча у російсько-китайських відносинах теж є межа, Вашингтон не зможе налаштувати Москву проти Пекіна.

Так що лінія адміністрації Трампа залишається традиційною для політики США: підтримка НАТО, протистояння експансії Росії, допомога Україні (хоча, чим швидше Київ проведе реформи, тим краще).

І це все, звісно, якщо залишити за дужками той факт, що завтра вранці може з'явитися абсолютно несподіваний твіт від головнокомандувача США.

Втім, зараз Конгрес розбирається, як буде вестися розслідування російського втручання в президентські вибори. Крім того, залишаються питання щодо контактів людей, пов'язаних з кампанією Трампа і російськими політиками. Білий дім заперечує будь-які зв'язки, але нерішуча критика Путіна Трампом і непрозора політика деяких представників Білого дому наводить на підозри.

Навіть навпаки – якщо б Білий дім намагався справити враження, ніби йому є що приховувати про Росію, він би не впорався краще, ніж останні шість тижнів. Недавній приклад: генеральний прокурор Джефф Сешнс і його спілкування з російським послом.

Сам факт того, що Сешнс зустрічався з послом – не проблема. У вересні 2016 року кожен відомий посол у Вашингтоні намагався, або як мінімум повинен був спробувати зустрітися з людиною, близькою до кандидата від республіканців, щоб зрозуміти його політику після обрання. Такою людиною був Сешнс. Сама зустріч не злочин. У незручне становище він поставив себе сам, заявивши під час свідчень перед Сенатом, що ні з ким не зустрічався.

Члени Конгресу і сенатори по-різному дивляться на те, як Конгрес повинен вивчати ці питання (з огляду на розслідування ФБР, що триває). Можливий варіант – комітет Конгресу, спеціальна двопартійна комісія, що складається з поважних республіканців та демократів, або спеціальний прокурор. Республіканці та демократи на Капітолійському пагорбі намагаються спростувати всі чутки, тому навряд чи щось стане відомо найближчим часом.

У будь-якому випадку, незалежно від обраного варіанту, для розслідування знадобиться час. Тобто, відповіді ми отримаємо не скоро, а сам процес розслідування може ускладнити адміністрації Трампа визначення з політикою щодо Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...