Треба знати: Ці шкідливі звички наближають старість

Говорять фахівці.

Фото: newsyou.info

Група дієтологів з США виступила на сторінках преси з коментарями про те, які звички, пов'язані з прийомом їжі, призводять до інтенсивності процесу старіння, позначаючись не тільки на вазі і загальному самопочутті людини, але також на зовнішності, стані шкіри. Однією з найбільш небезпечних в цьому плані експерти назвали постійне вживання фастфуду, повідомляють Патріоти України.

Вчені констатували, що людей, що самостійно готують собі їжу, стає дедалі менше - на цьому тлі зростає споживання «готової» їжі, що вимагає лише надшвидкого розігріву в мікрохвильовій печі. Однак, за їхніми словами, їсти фастфуд слід якомога рідше. «Ця їжа має найбільшу кількість фосфатів», - заявили експерти. Дані хімічні сполуки, потрапляючи в організм, сприяють зростанню активності ракових клітин.

Зловживання алкоголем - ще один фактор старіння. За словами лікарів, алкогольні напої розширюють дрібні кровоносні судини на поверхні шкіри. Згодом ці судини розширюються або пошкоджуються, і шкіра втрачає здоровий відтінок, набуває хронічної червоністі.

Цукор у великій кількості надає шкірі в'ялість, позбавляє її еластичності через процес глікірованія між клітинами, додали фахівці. Ласуни з віком починають виглядати відчутно гірше.

Також вкрай шкідливим для організму є манера харчуватися на ходу або перекушувати стоячи - типове явище останнього часу. З цією звичкою тісно пов'язане нерегулярне харчування, коли перекушування перемежовуються з придушенням голоду і прийомами їжі з високим рівнем вуглеводнів і жирів.

«Повноцінний обід відходить на другий план, але тип харчування на ходу не тільки призводить до виснаження імунітету, а й підриває здоров'я в цілому», - відзначили науковці.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...