Цей удар ми витримали: Експерт розповів про важливу перемогу України у гібридній війні з РФ (відео)

Енергетичний фронт – це один з фронтів війни гібридного типу, яку веде Росія проти України.

Ілюстрація:УніанПро важливу газову перемогу України у гібридній війні з Росією розповів експерт Михайло Гончар. Про це він повідомив у відеоблозі на ONLINE.UA, зазначають Патріоти України.

Ми наближаємось до екватору опалювального сезону. Тиждень між Старим Новим роком і Водохрещам — це і є той екватор, який ми маємо пройти. Прогнози про те, що вже на початку року в українських газосховищах не вистачатиме газу, і споживачі почнуть мерзнути, не справдились.

Попри всю потужну кампанію, організовану, значною мірою, з-за меж України, за сприяння "Газпрому", який пророкував не тільки нам, але й Європі холодну зиму через те, що українці не запаслись достатньо газом. Тим не менше, перший удар морозної стихії, який припав на Різдвяні свята, наша енергетична система витримала, ніхто не замерз.

Європа також не замерзла, незважаючи на всі ті графіки й діаграми, які показували російські ЗМІ, про те, що ось-ось "Нафтогаз" розпочне крадіжки газу з транзитного потоку, яким Росія забезпечує країни Європейського Союзу. Нічого цього не відбулося. Та, власне, й не мало відбутися.

Енергетичний фронт – це один з фронтів війни гібридного типу, яку веде Росія проти України. На тижні, що минув, у Кремлі була велика спокуса скористатися погодними умовами з тим, щоби, виставивши Україну винуватцем крадіжок газу і ненадійним транзитним партнером, припинити транзит газу через Україну до Європейського Союзу.

Звісно, зваливши всю провину на українську сторону. Аргументація проста і "переконлива" — начебто мало газу в українських підземних сховищах, українцям не вистачає самим, і тому вони "тырят газ" із транзитного потоку. Так не сталося: попри всю спокусу показати "кузькіну мать" і українцям, і Європі, все ж таки, взяло гору бажання заробити більше грошей, бо для Росії це теж зараз проблемно.

А на піку споживання в Європі "Газпром" забезпечує максимальні постачання до країн ЄC, попри те, що в самій Росії також непереливки, оскільки споживання газу різко виросло, бо практично вся територія РФ опинилась під дією арктичних мас. Таким чином, те, що пройдено перший рубіж такої енерго-інформаційної війни, свідчить про те, що ми маємо запас міцності.

Хоча попереду ще півзими, але, тим не менше, ми пройшли випробування і затяжним опалювальним сезоном, бо, пам’ятаємо, він розпочався на кілька днів раніше, ніж це зазвичай відбувається — в середині жовтня.

І, як то кажуть, коли пройдемо хрещенські морози, то далі вже на порозі буде Стрітення, де зима зустрічається з весною. Весна завжди перемагає. Але це буде в лютому. Я думаю, що в цей період матимуть місце рецидиви та спроби з боку Росії домогтися своїх цілей в тому, щоби трошки підморозити Європу і схилити її до підтримки проекту "Північний потік-2" в обхід транзитних країн і України передусім.

Але гадаю, що, попри всі пропагандистські зусилля, спрямовані на те, щоби розхитати становище всередині країни, ми пройдемо і цю зиму, як пройшли і дві попередні. Оскільки сила духу завжди перемагає силу неволі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...