"Цените Украину и привыкайте быть украинцами!" - жителька окупованої Горлівки

Жіночка приїхала з окупації до Бахмуту, щоб мати змогу закупити найнеобхідніше, на ті невеликі гроші, що має. Мабуть не очікувала і сама, що дасть урок громадянськості ситим торговкам на міському ринку.

Є люди у вільній Україні, котрі зверхньо і навіть з презирством дивляться на тих, хто залишився під окупантами в ОРДЛО, мішаючи в купу всіх – зрадників, байдужих і тих, хто не схотів або не зміг залишити рідні домівки. Наступна історія зайвий привід задуматись над тим, хто там залишився та тими, хто тут, і не мав робити такий жахливий вибір. Патріоти України пропонують пост Ольги Котової, котрим ця донеччанка поділилась у Фейсбуці.

Сегодня была на ярмарке в нашем Бахмуте. Хотела купить яблоки, подхожу к очереди интересуюсь ценой. Одна дама из очереди отвечает :" По девять рублей" .В переди неё стояла маленькая худенькая женщина лет 55 , тут же поправила:"Не рублей, а ГРИВЕН!", " какая разница?" ,- возразила дама.

-- Большая, вы живете в Украине, значит гривны.

-- Да, все равно, мы так привыкли.

Здесь эта маленькая женщина превратилась в тигрицу, она как будет то выросла над толпой

--Значит нужно отвыкать, гривна и рубль две большие разницы, я знаю, я оттуда.

И женщина махнула рукой в сторону Горловки.

--Вот у меня в кошельке есть и то и это, и то что я куплю за гривну, рублями в три раза больше заплачу. И вообще, запомните, вы живете в Украине, а значит гривна, и не нужно её обзвать рублем! Цените свою Украину, и привыкайте быть украинцами!!!

И сколько было в её голосе возмущения и боли... До этого жужжащая очередь стала безмолвна.Женщина пробежалась по ней взглядом, ища поддержки.

--Вы правы на 1000 процентов, спасибо Вам,-- сказала я.

Теперь толпа смотрела на меня, очень жаль, что не все поняли суть диалога. А мне стало так жаль и стыдно, что маленький человек ,живущий по ту сторону, где принято считать всех сепарами не побоялся высказать свою любовь и почтение своей Родине Украине, и ни один из толпы не поддержал её. Я не могу передать словами её интонацию, а жаль..

Я вообще то думала идти или нет на ярмарку, горло побаливало и недомогание, но соскребла себя с дивана и пошла.И не зря, эта женщина сделала мой день, недомогание как рукой сняло. Побольше бы таких людей и не только там, но и здесь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бацька та його шпіц Умка: Хто з президентів приїхав на "парад побєди" у Москві

четвер, 9 травень 2024, 11:59

На "парад перемоги", 9 травня, в столицю країни-агресора Москву приїхали представники країн "третього світу" і собака Олександра Лукашенка - шпіц Умка. Про це повідомляє низка Telegram-каналів, передають Патріоти України. "Почесними гостями на військов...

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...