Ціна реприватизації ПриватБанку для кожного українця (інфографіка)

3500 грн з людини або націоналізація ПриватБанку в цифрах: скільки виймуть з кишень українців

Кабінет міністрів і Рада нацбезпеки і оборони України офіційно підтримали націоналізацію ПриватБанку.
Чиновники поспішили запевнити, що на простих українцях це ніяк не відіб'ється: мовляв, все закладено в бюджет і вже враховано - але експерти категорично не згодні з подібними заявами і вже пообіцяли зростання цін на 10-30%.
Попробуємо розібралися, як виглядає націоналізація ПриватБанку в цифрах. Отже ...

1 гривня: За словами голови Нацбанку Валерія Гонтаревої, Міністерство фінансів стало власником одного з найбільших фінустанов країни - ПриватБанку - всього за 1 гривню.
1 день: Саме стільки, за запевненнями Мінфіну, будуть діяти обмеження в роботі ПриватБанку: 19 грудня фінустанова не обслуговує клієнтів-юросіб.
2 дефіцити держбюджету України або 148 млрд грн: За офіційною версією, дефіцит ПриватБанку перевищив дефіцит держбюджету всієї України більш ніж удвічі, досягнувши 148 млрд грн. Також знизилася, за її словами, і ліквідність банку. "Банк майже рік не виконував нормативи обов'язкового резервування, а прострочений борг банку перед регулятором за стабілізаційними кредитами становив 14 млрд грн, загальна заборгованість - 19 млрд грн", - зазначила вона.

Нагадаємо, згідно з проектом держбюджету-2017, дефіцит України складе 70 млрд грн.
20 млн чоловік: Клієнтура ПриватБанку нарахує 20 млн чоловік. Саме заради них, за словами прем'єра країни Володимира Гройсмана, держава і прибрало до рук провідний банк країни.
6 млн осіб: За кількістю активних користувачів Приват24 має понад 6 млн клієнтів, з них понад 2,5 млн користуються мобільною версією Приват24. При цьому в банку вже розповіли, що сервіс дістався державі разом з банком.

3500 грн з кожного українця: Максимальна сума капіталізації може скласти 148 млрд грн. Міністерство фінансів на першому етапі капіталізації збільшить капітал фінустанови на 43 млрд грн.

Тепер трохи арифметики. За останніми даними Держстату, населення України становить 42,760 млн осіб. Якщо розділити 148 млрд грн на 42,8 млн осіб, то на кожного українця (від непрацюючого пенсіонера до новонародженого) доводиться майже 3500 грн. Або більше двох мінімальних заробітних плат по країні (з 1 грудня - 1600 грн). Вже зараз, якщо говорити виключно про 43 млрд грн, сума становить понад 1000 грн.
Впритул до 27 грн / $: Після націоналізації ПриватБанку курс долара в Україні різко рвонув вгору. Вранці 19 грудня міжбанк вже досяг рівня 26,40-26,60 грн / $. На 10-15% подорожчають продукти, на всі 30% - техніка

Так, саме такі невтішні прогнози експертів. Причому найбільше аналітики побоюються саме подорожчання продуктів харчування. Що стосується промтоварів, то найсильніше може постраждати інтернет-торгівля, особливо дрібні продавці, прогнозують експерти.

"Це потягне за собою набагато більші показники інфляції, ніж поки що запланував уряд в бюджеті на 2017 рік на позначці 8,1% інфляції. По-друге, це створює ризик подальшої девальвації гривні, яку також на 2017 рік запланували на позначці 27,2 грн / $. Це буде відбуватися за рахунок наших з вами, платників податків, грошей. Оскільки саме ми є наповнювачем бюджету, яким тепер будуть гарантований ПриватБанк ", - пояснив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Від 200 гривень до 4000 в день: Саме в цих межах обмежують зняття готівки в своїх банкоматах за картками ПриватБанку інші українські банки. Що правда, добові обмеження обіцяють скасувати після "стабілізації ситуації".
2 млрд. грн. щодня: Зняття готівки з карт ПриватБанку б'є рекорди - щоденні зняття досягли 2 млрд грн. "Люди знімають гроші активніше, ніж за часів активних бойових дій", - заявив на брифінгу голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет.


Автор Диана Беловодская





Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій, - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Представники державної російської компанії "Рособоронэкспорт" підготували для нинішнього міністра оборони ри-фи пана шойгИ, "озабоченного" криміна...