Тупим предметом по "батьку путінської пропаганди": чим заважав покійний Лесін, що аж в Америці дістали, - Портніков

Михайло Лесін помер незвичайно вчасно з точки зору тих, чиї таємниці він знав і міг розповісти відповідним службам.

Михайло Лесін та Володимир Путін. Фото: gazeta.ru.

"Серцевий напад колишнього радника президента Росії і одного з найдосвідченіших і найаморальніших пропагандистів путінських часів виявився «тупим предметом». Через кілька місяців після смерті Михайла Лесіна розслідування дійшло висновку, що політик загинув внаслідок удару. І хоча поки що немає ніяких доказів насильницької смерті пропагандиста, обставини його смерті будуть тепер ще довго розбурхувати громадську думку", - написав оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Михайло Лесін вважався одним з найбільш інформованих представників оточення Путіна. Він брав участь у найогидніших авантюрах російського президента періоду зміцнення путінської влади. Досить нагадати про демонстрацію по російському телебаченню відео, яке скомпрометувало тодішнього генерального прокурора Росії Юрія Скуратова. Путін і Лесін організували цей показ для того, щоб захистити від звинувачень в корупції родичів президента Бориса Єльцина. В нагороду за відданість Путін отримав посаду президента Росії, а Лесін став міністром преси.

Уже в цій якості він брав участь і шантажуванні власника телекомпанії НТВ Володимира Гусинського. Високопоставлений рекетир прийшов у камеру до заарештованого олігарха і почав вимагати у нього віддати компанію в обмін на звільнення. Серед «досягнень» Лесіна – створення путінської імперії брехні, в тому числі, й горезвісного телеканалу Russia Today. У той же час зароблені злодійством і брехнею кошти Лесін зберігав у Сполучених Штатах. Там він і планував осісти після від'їзду з Росії.

У перші дні після смерті Лесіна з'явилася інформація про те, що у Вашингтоні колишній міністр опинився не випадково. Що у Лесіна були заплановані зустрічі з високопоставленими американськими чиновниками. Помічник Путіна міг допомогти відшукати слабкі місця в обороні колишнього шефа, який також вважає за краще зберігати кошти поза Росією. Інформація Лесіна могла б стати в нагоді і для тиску на Путіна, і для демонтажу його корумпованого режиму. Але напередодні зустрічей Лесін раптово помирає – серце ...

Тепер вже ясно, що це – не серце. Лесін помер незвичайно вчасно з точки зору тих, чиї таємниці він знав і міг розповісти відповідним службам. І це не перший такий своєчасний відхід в історії Радянського Союзу і путінської Росії. Полювання за «перебіжчиками» залишається однією з головних задач російських спецслужб. Тільки недавно в Лондоні завершилися слухання щодо отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка – одного з найжорсткіших критиків Путіна. На слуханнях була встановлена причетність до отруєння Литвиненка як Путіна, так і секретаря Російського Радбезу Миколи Патрушева.

Тепер вже американським спецслужбам належить ретельно розслідувати обставини загибелі Михайла Лесина. Можливість вийти на російський слід у такому розслідуванні є досить високою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

"Молитва Богородиці за Україну... Україно, ти як Фенікс з попелу воскресаєш і ворогів перемагаєш": У мережі пригадали пророцтво старця Зосими на 2024 рік (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 5:58

З'явилось нове передбачення, коли українська армія зможе здобути перемогу над Росією. Зокрема, старець Зосим пророкував, що саме у 2024 році в країні "зникне страх та запанує спокій". Про це йдеться у відео на каналі "Український молитовник" у YouTube....