Турецька армія в Сирії: Експерти оцінили, як заяву Ердогана трактуватимуть у Кремлі

За словами експертів, відносини між Росією і Туреччиною будуть розвиватися неоднозначно, однак повернення до конфронтації не буде.

Реджеп Ердоган і Володимир Путін. Ілюстрація:espreso.tv

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок, 29 листопада заявив про те, що їхня армія прийшла в Сирію з метою повалити президента Башара Асада. Видання InfoResist запитало у експертів про те, як після цього може змінитися ситуація, а крім того, як ця заява вплине на відносини між Путіним і Ердоганом, зазначають Патріоти України.

Як сказав директор центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, ситуація склалася суперечливо і неоднозначно.

"Є об'єктивні причини протиріччя інтересів по відношенню до Асада, до Сирії. Втім, навряд чи виникне така ж конфронтація, яка була перед цим. Обидві сторони будуть намагатися цього уникнути", - зазначив Фесенко.

За словами експерта, відносини між Росією і Туреччиною будуть розвиватися неоднозначно.

"Періодично виникатиме напруга, але обидві сторони уникатимуть явної, гострої конфронтації", - підкреслив він.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов також упевнений, що повернення до конфронтації не буде.

"Будуть тертя, великі торги з приводу долі Асада між Туреччиною і Росією. Не варто забувати про те, що є курди, і давня ворожнеча між Асадом і Ердоганом. Але є ще Іран. Тому заяву Ердогана можна розглядати як нав'язування Туреччини як ще одного учасника переговорів щодо майбутнього Сирії і майбутнього Асада", - зазначив Карасьов.

І додав, що головним завданням Ердогана є не допустити повну перемогу Росії.

"Тому він і виступив з цією заявою. Причому він не анонсував новий виступ Туреччини, а пояснив присутність турецьких військ в Сирії, яка почалася в серпні. Так що це заявка на участь в переговорах", - сказав політолог.

У свою чергу, експерт з міжнародних питань Андрій Бузаров вважає, що, незважаючи на цю заяву, Туреччина не буде здійснювати спроб повалення Асада.

"Туреччина ввела війська в Сирію тільки для забезпечення безпеки. Щоб не було вторгнення курдів на їх територію. Істинного наміру повалення Асада у турків немає", - зазначив Бузаров.

Разом з тим, не варто очікувати найближчим часом глобальних змін в ситуації щодо Сирії. "Буде зберігатися статус-кво. Причому тривати це буде досить довго", - підкреслив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...