Тиша в Нагорному Карабаху порушена: відбулося чергове збройне протистояння між військовими та сепаратистами

Протистояння між Вірменією та Азербайджаном за Нагірний Карабах триває з початку 1990-их.

Відбулося збройне протистояння за Карабах. Фото stringer-news.com

Між азербайджанськими збройними силами та формуваннями невизнаної Нагірно-Карабаської республіки у суботу, 25 лютого, відбулася збройна сутичка. За повідомленням офіційного Баку, загинуло кілька азербайджанських військовослужбовців, інформують Патріоти України з посиланням на Інформатор.

“Вірменські сили спробували вторгнутися на територію Азербайджану уздовж лінії конфлікту на Карабаху”, – наводить агенція AFP заяву міністерства оборони Азербайджану, яке також сказало про продовження обстрілів своїх позицій із важкої зброї.

У вірменському оборонному відомстві натомість оголосили про спробу азербайджанського наступу на позиції карабських сепаратистів, а також звинуватили Баку у поширенні дезінформації та спробі зірвати спроби мирного врегулювання конфлікту, – повідомляє Deutsche Welle.

Водночас у так званому міністерстві оборони невизнаної Нагірно-Карабаської республіки заявили, що їх сили відбили напад противника, а “кілька тіл азербайджанських солдатів залишилися на нейтральній території”.

Протистояння між Вірменією та Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху триває з початку 1990-их. Останній гострий спалах конфлікту відбувся у квітні минулого року, забравши більше ста життів з обох сторін. Спроби перезапуску мирного процесу відтоді гальмують.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...