У боротьбі за крісло голови уряду: Аваков і Турчинов почали кампанію по зміні прем'єра - політолог

На думку Костя Бондаренка, сьогодні саме міністр МВС та секретар РНБО починають тиснути і на Президента і на інші гілки влади, щоб ухвалювали такі рішення, які говорять про те, що треба наводити порядок.

Арсен Fваков та Олександр Турчинов. Ілюстрація:http://iamir.info/

Рішення щодо офіційної блокади Донбасу напередодні стало справжньою сенсацією. Здавалося б, шокувати більше немає чим, проте у ВРУ запропонували законопроект про боротьбу з колабораціонізмом, автором якого є депутат від "Народного фронту". Окрім того, цього тижня народні депутати підтримали в першому читанні законопроект, яким пропонується запровадити квоти української мови на телебаченні. Поки українцям підкидають хмизу в багаття обговорення, влада продовжує займатися своїми внутрішньополітичними перипетіями. До чого готуються українські політики, поки суспільство поринуло у чвари навколо гострих тем, розповів у статті для Апострофа політолог Кость Бондаренко, передають Патріоти України.

"Крім всього того, що відбувається у стосунках України із зовнішнім світом, є ще і внутрішня політика. І відповідно те, що стосується блокади непідконтрольних Україні територій, то я тут бачу виключно боротьбу за владу в Україні, боротьбу за прем'єрство і відповідно початок прем'єрської кампанії. Це все йде від людей, які продавили це рішення про блокаду Донбасу – Турчинова і Авакова", – переконаний політолог.

Він зауважив, що сьогодні саме вони починають тиснути і на Президента і на інші гілки влади, щоб ухвалювали такі рішення, які говорять про те, що треба наводити порядок. Їх не цікавить те, що блокада Донбасу суперечить Мінським домовленостям, що це викликає протест з боку партнерів України. Зокрема, вже висловили своє невдоволення і ЄС, і США.

"Узагалі нині рішення, які пропонуються владою, демонструють, що ведеться така кампанія, і Україна виглядає так: ми нікого взагалі не слухаємо і будемо діяти так, як ми вважаємо за потрібне", – підкреслив Бондаренко.

"Поки що на порядку денному стоїть питання зміни уряду, якщо це вдасться, то тоді ми зможемо говорити про перевибори до Ради. На середину травня цілком можливо, що можемо їх очікувати. А поки "партія війни", яструби, рветься зараз до влади", – підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...