У Кличка чекатимуть, поки продадуть і домовину поетеси? Лесю Українку обікрали вдруге за місяць

Схоже, що Україна має справу з цілеспрямованою провокацією. Влада нездатна захистити нечисленні місця пам’яті творців нашої історії та культури.

Бюст Л.Українки. Фото: Фейсбук

По вулиці Саксаганського, 97, в Києві, де жила видатна українська поетеса Леся Українка, вкрали пам’ятну дошку, повідомляють Патріоти України.

Співробітники Музею видатних діячів української культури повідомили про злочин на сторінці у Фейсбук. Вони розповіли, що Леся Українка жила в цьому будинку з 1899 по 1909 р., а в 1971 році до 100-річчя від дня народження поетеси було встановлено пам’ятну дошку та бюст.

"Ми тільки тепер повідомляємо громадськість про цю подію, бо, маючи слабку надію, вживали можливих заходів, щоб віднайти зниклу скульптуру, але… Заведено кримінальну справу, і ми покладаємося на результативні дії Національної поліції", - зазначили в повідомленні.

Разом з цим автори поста вказали на те, що вандали викрали не просто виріб з кольорового металу, а вагомий і унікальний пам'ятник історії і культури, твір мистецтва, який за час свого існування не тиражувати.

"Тепер на фасаді меморіального будинку залишилися шматки арматури і отвори, де було надійне кріплення, що тримало важку конструкцію стільки років. Не складно помітити, що погруддя знімали професіонали, адже нема жодних додаткових пошкоджень, не проводилося жодних додаткових демонтажних робіт", - додали в співробітники музею.

На жаль, це вже другий випадок за місяць такого кричущого плюндрування пам’ятника Лесі Українки, 25 лютого цього року з пам’ятника Лесі Українки на Байковому кладовищі зняли бронзові гірлянди.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:55

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...