У разі застосування російських "Іскандерів" Вірменії не стане: Азербайджан загрожує стерти сусідів з лиця землі

Російска зброя та політика сіють лише розбрат.

Фото: voi.com.ua

Кілька днів тому, виступаючи перед військовослужбовцями в окупованому Нагірному Карабасі, президент Вірменії заявив, що "не кліпнувши оком" віддасть наказ пустити в дію ракетні комплекси "Іскандер", з тривогою повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Слідом за цим вірменський генерал Аркадій Тер-Тадевосян заявив журналістам, що у Вірменії підготовлена карта з позначенням 12 об'єктів Азербайджану, по яким вірменська сторона може завдати ракетного удару.

"У мене є карта, на якій позначено 12 пунктів, де люди не проживають, але там розташовані важливі інженерні інфраструктури. І, якщо вдарити по цих місцях, можна завдати значної шкоди", - сказав вірменський генерал.

Військова риторика в Вірменії зростає в зв'язку з наближенням дати парламентських виборів. Традиційно панівний клан Саргосяна використовує військову риторику для того, щоб залучити додаткові голоси виборців.

У Вірменії вирішили піти далі порожніх заяв і витягли ракетні комплекси "Іскандер" на бойові позиції. Вірменський канал Yerkir Media сьогодні дав анонс навчань вірменської армії з використанням комплексів "Іскандер". Репортаж буде пущений в ефір в суботу увечері.

Згідно з анонсом, дві мобільні платформи з ракетами "Іскандер" рухаються в сторону військового полігону, розташованого в Вірменії, або навіть в окупованому Нагірному Карабасі. На відео також видно, як вірменські військовослужбовці наводять ракетні комплекси в бойову готовність.

Де само нято відео у Вірменії чи Нагірному Карабасі, встановити неможливо, але разом з тим не можна виключити той факт, що ракети вже розміщені на окупованих територіях Азербайджану.

На погрози вірменського генерала Аркадія Тер-Тадевосяна в Баку відповів полковник запасу Шаир Рамалданов. В інтерв'ю державному телеграфному агентству АзерТАдж він заявив, що найсучасніші ракетно-артилерійські системи, що стоять на озброєнні азербайджанської армії, здатні зрівняти з землею всі стратегічні і військові об'єкти Вірменії.

"В останні дні карабахський клан у Вірменії активізувався. Причиною такої активізації стало бажання підтримати владу Вірменії в передвиборний період. Подібними заявами вони намагаються заробити максимум дивідендів", - сказав полковник Рамалданов.

"Що стосується того, що будуть завдані удари по 12 населеним пунктам і цілям, то чому не по 14-15, або ж не по 20 цілям? Всі наші об'єкти надійно охороняються від нападів з повітря. Сили ППО Азербайджану розглядають всі можливі загрози та роблять відповідні заходи по їх запобіганню. Під питанням залишається їх можливість щось зробити з цими об'єктами", - зазначив полковник Рамалданов.

Полковник Рамалданов сказав, що в разі нанесення удару по Мецаморській АЕС територія Вірменії стане непридатною на кілька століть. "Керівний режим Вірменії, який заявляє про те, що ракетами" Іскандер "буде завдано удар по 12 нашим пунктам та іншим цілям, добре розуміє, що найсучасніші ракетно-артилерійські системи, що складаються на озброєнні Азербайджану, можуть зрівняти з землею стратегічні і військові об'єкти не тільки на окупованих територіях, а й в самій Вірменії.

Досить просто перетворити в ціль Мецаморську АЕС, і якщо це станеться, то на території Вірменії не можна буде жити кілька століть. Якщо по цій АЕС буде завдано удар, на що перетвориться Вірменія, яку трагедію переживе? Було б доцільним, якби ті, хто з піною у рота кричить "Іскандер, Іскандер", спочатку задумалися над цим ", - сказав полковник Рамалданов.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...