"У Росії традиційно дві проблеми: дурні та дороги": Експерт пояснив, чому Керченський міст стане прикладом гігантоманії Кремля

Кожен новий масштабний проект, придуманий у Росії сьогодні, існує для того, щоб його автори змогли глибше засунути руку до держбюджету. У цей ряд цілком може потрапити і міст через Керченську протоку.

Будівництво Керченського мосту. Фото:Крим Реалії

Наразі перспективи Керченського мосту виглядають досить примарними як для автомобілістів, так і для залізничного транспорту, відтак довгобуд поступово перетворюється на дуже дорогу та водночас непотрібну іграшку для Кремля. Таку думку висловив політолог Іван Преображенський, передають Патріоти України з посиланням на DW.

"У радянські часи подібні проекти називалися "будівництвами століття". І лише деякі з них приносили реальну користь, яку можна порівняти з витратами на імперську велич і тягу до гігантоманії. Кожен новий масштабний проект, придуманий сьогодні, здається, існує для того, щоб його автори змогли глибше засунути руку до держбюджету. У цей ряд цілком може потрапити і міст через Керченську протоку", – зазначив експерт.

На його думку, в Росії традиційно існують дві проблеми: дурні та дороги – перші планують прокладку других і, у підсумку доріг просто поки немає.

"Створюється клубок майже нерозв'язних протиріч. Автомобілісти отримають унікальну можливість покататися з вітерцем мостом над морем, і вже з кримського боку встати в багатогодинний корок. Наразі побудовано лише кілька кілометрів дороги з одного боку мосту та кілька сотень метрів – з іншого", – зауважив він.

Крім того політолог підкреслює, що стосується залізничного прольоту мосту, то користь від нього також буде досить скромною до тих пір, поки не буде електрифіковано кримські залізниці, а за це, за його словами, планують взятися не раніше 2021 року.

"Таким чином, виходить, що Керченський міст може виявитися дуже дорогою, але абсолютно непотрібною іграшкою для Кремля. Покажуть, напевно, по телевізору відкриття мосту, очільник держави урочисто переріже стрічку. І на цьому – все! Гігантський показовий проект упреться в бездоріжжя та ще чимало років буде представляти собою, як сочинська Олімпіада, хорошу задумку, яка впирається в російський імперський глухий кут," – резюмує Преображенський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...