У суді Києва хтось вигукнув: "Януковича на нари!", "Зека геть!"Онлайн

Допит екс-президента України Віктора Януковича як свідка у справі про вбивства людей під час Євромайдану сьогодні проходить на засіданні Святошинського районного суду Києва, яке розпочалося о 13.00.

Допит екс-президента України Віктора Януковича як свідка у справі про вбивства людей під час Євромайдану сьогодні проходить на засіданні Святошинського районного суду Києва, яке розпочалося о 13.00. Джерело онлан-оновлення


17:28

Янукович:

- Угода між мною, ЄС та опозицією, не була виконана. І особливо 4-й пункт: розслідування актів насильства буде проведено під спільним моніторингом влади, опозиції Ради Європи.

Рада Європи не була долучена до цього розслідування. Я просив би врахувати те, що ця угода була мирна. І враховувала фактично з 21 лютого встановлення миру в Україні. І якби вона не була порушена опозицією та радикалами, Україна не зазнала б таких важких наслідків.

До цієї угоди я додаю довідку, яка дає бачення виконання заходів цієї угоди.

17:22

Головуючий на суді відповідає Януковичу: додаткові джерела самі прочитаємо. Давайте не витрачати час.

17:21

Янукович:

- Докази - близько 70 свідчень, в основному від протестувальників. Кілька відео стрільби, сліди від куль. У дослідженні є відео й фото майданівських снайперів.

Ця праця показує, що до масових розстрілів на Майдані залучені ультраправі та олігархічні партії.

17:20

Янукович:

- Також передам суду друковану версію роботи, підготовлені для публікації на конференції в Сан-Франциско 2015 року. Це наукове дослідження робить висновок, що ця жорстка розправа була сфальшована операція з метою скинення влади.

17:18

Янукович:

- Я скористаюся вашою порадою, ваша честь.

17:18

Суддя відповідає Януковичу:

- Порядок надання доказів установлений законом. Зараз це питання ми не можемо вирішувати за клопотанням свідка. Ваш адвокат знає, як все зробити.

17:17

Стисло про вільні докази. Янукович говорить:

- Друге. 25 листопада, під час проведення конференції, я, не розголошуючи ті питання, які були досліджені як докази порушення закону, а також у вбивствах людей на Майдані під час подій 2013-2014 років, три томи доказів я також передав адвокату і просив би долучити ці докази до справи. Також додам: майже через тиждень, можливо, трохи більше, буде готовий четвертий том доказів.

Тому я хотів би, аби ці докази були враховані під час засідання суду.

17:16

Стисло про вільні докази. Янукович говорить:

- Хронологію заходів я передаю своєму адвокату. Якщо треба буде прокоментувати - готовий це зробити.

17:15

Стисло про вільні докази. Янукович говорить:

- По-перше, хотів би передати хронологію умов, спрямованих на врегулювання цієї кризи і всіх заходів, які я проводив упродовж листопада 2013-лютого 2014 року. Ця хронологія була мною підготовлена особисто.

17:14

Янукович заявив, що особисто не знайомий з обвинуваченими.

17:13

Допит починається. Сторона захисту починає.

17:12

Київський суд звернув увагу, що у Януковича є якісь нотатки. Суд дозволив їх використовувати.

17:11

Київський суддя застерігає Януковича утриматися від образ, політичних гасел, заяв, закликів, прогнозів, коментарів, власних оціночних суджень, припущень, думок, висновків.

17:10

Янукович присягає говорити суду лише правду.

17:09

Київський суддя сказав Януковичу, що він вправі в будь-який момент відмовитися давати свідчення в будь-який момент.

17:08

Прокурор:

- 19 листопада 2015 року Януковичу здійснено підозру у створенні злочинної організації для розроблення планів і умов вчинення злочинів; незаконному перешкоджанню проведення зборів, мітингів із застосуванням насильства; в перевищенні влади - умисного вчинення явно злочинного наказу; в організації вчинення умисного вбивства двох і більше осіб; умисного тяжкого тілесного пошкодження з метою залякування.

17:04

У Януковича спитали чи він притягався раніше до кримінальної відповідальності. Він відповів:

- Ні.

17:04

У Януковича запитують дату і місце народження, громадянство (відповідь: українець). Мова спілкування: українець. Місце реєстрації і проживання: Ростовська область... І на цьому Янукович замовк.

17:03

Перерва у суді завершилася!

17:02

Всі документи проти Януковича на руках у його захисту. Також Луценко каже, що Янукович почув його виступ у залі суду.

17:00

Юрій Луценко має претензії й до Миколи Азарова після одного з останніх виступів екс-прем'єр-міністра України. Генпрокурор не виключає, що підозра буде видана і до Азарова.

16:59

Найближчим часом підозра проти Януковича переросте у обвинувальний акт.

09.50. Під Лук’янівським СІЗО, де утримують екс-беркутівців, акцій протесту немає. Правий сектор не збирається блокувати СІЗО, заявив його речник Артем Скоропадський. У Святошинському районному суді збираються журналісти.

09.27. Адвокати родин Небесної сотні пояснили, що за законодавством, свідок має дати вільні покази, після чого відповісти на запитання захисників, обвинувачених, прокурорів, потерпілих, їх представників і суду.

На сторінці Адвокатської дорадчої групи у Facebook вони також наголосили: допитати Януковича саме в цьому процесі можна лише як свідка.

– Обвинувачення п’ятьом беркутівцям у вбивствах 48 людей 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській вже розглядаються Святошинським райсудом. У цьому процесі саме в цьому суді не може вже бути інших обвинувачених. Безпосередньо сам Янукович є підозрюваним по цьому ж епізоду в іншому провадженні.

Навіть якщо завтра він з’явиться в Україні, у процесі проти п’ятьох беркутівців він не зможе бути обвинуваченим, інакше доведеться розглядати справу спочатку.

Тому допитати його саме в цьому процесі можна лише як свідка, – пояснили адвокати.

Вони також нагадали, що в Україні проти Януковича розслідується вісім кримінальних проваджень, які ще не передані до суду – зазвичай злочини виконавців доводити простіше і швидше.

Захист родин Небесної сотні просить не блокувати суд, де має відбутися засідання. Зі свого боку МВС обіцяє не заважати протестам біля СІЗО під час допиту Януковича, заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Нагадаємо, 25 листопада через блокування активістами обвинувачуваних беркутівців у Лук’янівському СІЗО, було перенесено допит екс-президента Віктора Януковича на 28 листопада.

Правий сектор пояснив блокування обвинувачуваних тим, що екс-беркутівців можуть звільнити просто із зали суду. Сьогодні активісти мають намір прийти у Святошинський суд на відеодопит. Про це в ефірі Громадського розповів Володимир Загазей, представник київського Правого сектору.

Втім не виключено, що у разі повторного блокування, екс-беркутівці візьмуть участь у судовому засіданні через відеозв’язок просто із Лук’янівського СІЗО.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...