У Сибіру і на Уралі почалася масове безробіття. Пора кричати: "Китай помаги, введи вайска"

Тисячі уральських робочих чекають масові скорочення. Співробітникам челябінського ВАТ «Уфалейнікель», до якого входять також свердловські ЗАТ «ПО Режнікель» і "Серовській руднік", оголосили про припинення виробництва.

Більшу частину персоналу з 1 лютого відправляють в простий. Далі в три етапи підуть скорочення. Але не тільки це підприємство закрівается.З огляду на, що в рамках холдингу в Верхньому Уфалеї, Рідше і Сєрова працює більше 3,5 тисяч осіб, звільнення більшої частини з них як мінімум створить напружену обстановку. Більш того, челябінський муніципалітет входить в «червону» групу мономіст, максимально залежать від своїх підприємств.

Заводи і рудник «Уфалейнікель» за останні роки вже кілька разів перебували на межі зупинки виробництва і масового скорочення працівників. Кожен раз називалися однакові причини: виснаженість рудної бази, зношеність основних фондів, низька ефективність технологій і падіння цін на Лондонській біржі металів.

З 2012 року групу уральських підприємств у Highmetals KDS бізнесмена Бориса Зубицького купили структури братів Олександра і Артема Тимофєєва. Навесні 2015 роки за борги по кредитах контроль над холдингом з виробництва нікелю перейшов до «Бінбанку» Михайла Шішханова. Керуючою компанією всього холдингу став «Руснікель». Останній в кінці минулого року змінив власника. Замість Олега Цвігуна засновником став Тимофій Сасик.

Також ряд інших підприємств знаходиться на межі колапсу, включаючи підприємства оборонного характеру. Функціонування портів Далекого Сходу, в тому числі і у Владивостоці під загрозою через невиплати зарплат. Більш важка ситуація в Братську, Новосибірську, Улан-Уде і ряді мономіст, пише URARU.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...