У тому числі обговорили додаткові санкції: Дипломат підвів підсумки зустрічі Порошенка, Меркель і Макрона

Підсумки зустрічі досить позитивні, хоча говорити про відмову Німеччини від проекту "Північний потік-2" ще зарано.

Володимир Огризко. Фото: РБК.

«Звірка годинників», яку провели президенти України і Франції Петро Порошенко і Еммануель Макрон, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель, виявилася досить позитивною. І дуже добре, що вона відбулася без лідера Росії Володимира Путіна. Таку думку в інтерв'ю InfoResist висловив український дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, передають Патріоти України та пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

«Мені здається, що підсумки зустрічі Порошенка, Меркель і Макрона досить позитивні. Поясню, чому. Взагалі такі зустрічі обов'язково проводять перед візитами лідерів західних країн в Москву, щоб пробріфінговати щодо того, що відбувається в українсько-російських відносинах і яким чином Україна продовжує боротися з російською агресією. Це дуже важливо, коли інформація йде з перших вуст, коли вона не перекручена, а є достовірною. Тому цей пункт сам по собі вже дуже важливий. Не менш важливо і те, що все-таки обговорили тему додаткових санкцій, а це добре, тому, що все більше і більше, в тому числі і ліберали з Німеччини розуміють, що по-іншому з товаришем Путіним розмовляти неможливо.

При цьому прозвучала теза не тільки про збереження санкцій, а й про їх посилення в разі, якщо Путінський режим не буде реагувати на ті пропозиції, які йому робляться. Не менш важливим елементом мені здається і те, що говорили про «Північний потік-2». Тут навряд чи можна думати про якісь дуже швидкі зміни в позиції, але позитив у тому, що «вода камінь точить», - заявив екс-міністр.

За його словами, «якщо дуже чітко і ясно озвучені економічні та політичні загрози, в тому числі і для Німеччини, то комбінація тиску на двосторонньому рівні, через Європейську комісію разом з іншими партнерами, може посприяти тому, що цей процес як мінімум був би загальмований , а краще зупинений». Тому дипломат вважає, що в цілому «всі ці елементи досить непогані».

«Таке своєрідне «звіряння годинників», коли лідери країн збираються, щоб обговорити хвилюючі їх ключові моменти і виробити одну позицію, дуже важлива. Також дуже добре, що вона відбувається без Путіна, і відбувається в довірливій, дружній атмосфері, коли говорять без протоколу і зайвих дипломатичних нюансів», - підкреслив Огризко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...