У виграшу будуть і суспільство, і не блатні підсудні: Експерт розповів, як за три місяці поміняти всіх українських суддів

За всіма новообраними суддями слід пильно стежити - і зі сторони громадськості, і головне - зі сторони колег. Заохочувати "здавати" продажних суддів, мотивуючи кар'єрою, як роблять у багатьох країнах.

Україна нагально потребує судової реформи. Ілюстрація:gazeta.dt.ua

"Поміняти в країні всіх суддів за 3 місяці - легко. Для цього необхідно зупинити всі процеси на цей період. Заминку за 3 місяці зарахувати в майбутні терміни, так би мовити, "реформаторська амністія". Таку пропозицію вчений, економіст, президент корпорації "Гранд" Володимир Співаковський висловив на своїй сторінці в Facebook. передають Патріоти України.

Він вважає, що вибирати суддів в перший (цей) раз слід на 1 рік, потім через рік на 3 роки. За всіма новенькими пильне стеження, з усіх боків - від громадськості, і головне - від колег. Заохочувати їх "здавати" продажних суддів, мотивуючи кар'єрою. Так у багатьох країнах роблять.

"Відбудеться швидка ротація кадрів, за аналогією з прискореною амортизацією обладнання у виробництві, - прогнозує експерт. - Це буде перший етап оздоровлення. Заодно оголосити кадровий резерв з молодих і забезпечити їм інтенсивне і прискорене навчання тут і за кордоном. Це буде недорого і швидко вирішить проблему".

"Хоча, якщо вже ми йдемо в Європу, може, за прикладом казахів, відразу взяти і впровадити британську систему правосуддя? Тому що з своєю ми будемо мучитися ще років 40", - вважає Співаковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...