Убити "совкову свідомість": Орест Лютий провів для одеситів "лагідну українізацію" (відео)

"Ми зараз більше європейці, ніж самі європейці. Знаєте, чому? Тому що ми розуміємо ціну свободи і те, що за неї треба боротися. Як свого часу Європа боролася" - впевнений музикант.

Антій Мухарський (Орест Лютий) під час концерту в Одесі. Фото: скрін відео

Недільного вечора, 29 травня, на Думській площі біля приміщення Одеської міськради виступив відомий письменник, актор і музикант Антін Мухарський, який відомий усім під сценічним псевдонімом Орест Лютий. Його група «Сталін унд Гітлер капут» виконала свої старі шлягери і поділилася новими піснями, які ще не виконувала наживо. На концерт зібралося більше двох тисяч одеситів. Про це пише Сергій Горицвіт на сайті UAInfo, передають Патріоти України.

Звертаючись до публіки, Орест заявив, що музиканти прибули для того, щоб убивати совкову свідомість одеситів. «Ми співали на барикадах, ми співали в АТО, наша група першою поїхала безпосередньо на передову - це пісні воєнної доби, які показують стан громадської думки, - сказав артист. - Ми намагаємося робити те, що робить нас людьми, тому ми тут».

«Москалі - це не всі росіяни. Москалі - це кати, окупанти. Ті, хто нав'язує іншим народам свій світогляд. А хахли - це ті, хто москалям служить. А ми українці - вільний народ», - ділився своїми думками Орест та ілюстрував їх своїм хітом «А я не москаль». Він «зривав» слухачів піснями про путінських вояків, котрі «заблукали» на Донбасі, відправляв «направо й наліво» самого президента РФ Володимира Путіна.

Одеса справила на Ореста враження справжнього європейського міста. Та й взагалі, для нього не існує питання, чи буде Україна у Євросоюзі. «Ми зараз більше європейці, ніж самі європейці. Знаєте, чому? Тому що ми розуміємо ціну свободи і те, що за неї треба боротися. Як свого часу Європа боролася.

Я маю на увазі країни Варшавського договору, наприклад. Франція у 18 столітті, Німеччина у 19-20 столітті - які карколомні історичні події вони переживали. Так само і ми зараз боремося. Ми знаємо ціну свободи і демократії - ці слова тут не порожній звук. Це кров, якою на Інститутській, на Донбасі земля полита. І люди стояли, стоять і будуть стояти за свободу", - вважає Антон Мухарський.

Нагадаю, що Орест Лютий розпочав свою кар'єру в 2012 році. Сам він позиціонує себе як професора антропології і вже видав два альбоми «Лагідна українізація» і «Сувора українізація». По словами артиста, за цю творчу діяльність генеральна прокуратура Росії оголосила його у розшук і, схоже, цей факт йому дуже лестить, адже основа його пісень, це старі радянські хіти, шансон і романси з переробленими українськими текстами, у яких головні персонажі це українські націоналісти й «москалі-кацапи».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...