Україна - Туреччина: Головні тренери, Шевченко з Луческу, розійшлися в оцінці гри

​Вчора, 2 вересня, збірна України в Харкові здобула перемогу над Туреччиною в рамках відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року.

Українська збірна з перших хвилин заволоділа ініціативою і до кінця матчу її не упустила. Результат матчу вирішився ще в першому таймі, завдяки дублю Андрія Ярмоленко, повідомляють Патріоти України.

Мы готовились к матчу хорошо. Соперника изучили хорошо и убрали все его сильные стороны, постарались убрать ему пространство. Мы выглядели физически лучше и играли правильно. Это и позволило нам добиться победы.

Год назад со сборной Турции был совершенно другой матч. У нас тогда не было такого взаимопонимания. О Турции я говорить не хочу. В ней недавно поменялся тренер. Луческу было тяжело подготовить команду. Но мы думали только о себе. Туркам мы ничего не позволили сделать и провели идеальный матч. Со времени первой игры с турками сборная Украины прибавила", - наставник сборной Украины Андрей Шевченко.

Головний тренер турецької команди Мірча Луческу, в свою чергу, похвалив суперника і поскаржився на суддівство:

На поле были две разные команды. Соперники хорошо владели мячом, мы должны были это учесть. Их команда была собрана из двух клубов, а турецкая - сразу из десяти.

Признаю, что Украина победу заслужила. Но когда Украина забивала первый гол - был офсайд, когда второй - мяч ушел за пределы поля. Впрочем, если бы не было этих голов, то, думаю, могли быть и другие голы. Но также и мы не получили право на пенальти, хотя он был.

Завдяки цій перемозі збірна України вийшла на чисте друге місце в своїй групі. Наступний матч підопічні Шевченка проведуть 5 вересня на виїзді проти Ісландії.

За рахунок чого синьо-жовті спромоглися настільки переконливо переграти одного з головних конкурентів по групі I?

Готовність

Перш за все, господарі набагато краще були готові в функціональному плані. Ще до гри Шевченко відзначав цей фактор, кажучи про те, що чемпіонат України, в якому виступає більшість його футболістів, вже набрав повний хід. Гравці в жовтій формі з перших хвилин включили швидкості і за великим рахунком не скидали їх до фінального свистка. Діяти в такому ж інтенсивному і агресивному ключі гості були в стані лише фрагментарно, що і позначилося на загальному малюнку поєдинку.

Тактика

Використовуючи традиційну для себе схему 4-3-2-1 з двома яскраво вираженими вінгерами, українці одразу взяли м'яч під контроль. Розташовуючись широко, вони змушували турок дуже багато бігати вхолосту і працювати у відборі. Таким чином, суперник був поставлений в найбільш невигідні для нього умови - Луческу привіз до Харкова вельми технічну, проте не саму мобільну команду. Без контакту з м'ячем вона просто не могла розкрити головні свої козирі. В результаті туркам довелося імпровізувати на ходу, але все, що вони зуміли винайти, - це довгі закидання вперед, з якими рослі центрбекі господарів легко справлялися.

Ярмоленко

Для вихованця київського "Динамо" трансфер в "Боруссію" став своєрідним прискорювачем. Збулася його давня мрія, і, зрозуміло, всі останні дні Ярмоленко знаходився на неймовірному підйомі, зумівши перенаправити внутрішні емоції в потрібне русло. Він, можливо, і не був найяскравішим футболістом на полі, проте одним з найбільш корисних - безсумнівно! Мало того, що він двічі забив, опиняючись в потрібний час на лінії воротарського, так ще постійно приковував до себе увагу то двох, а то й трьох опікунів. І нерідко йшов від них, забезпечуючи гострими передачами партнерів.

Коноплянка та Ко

Під стать Ярмоленко виглядав на полі "Металіста" і повернув колишню форму Євген Коноплянка. Ось хто постійно накручував суперників, як шашлик на шампур, і невтомно здійснював рейди до чужого штрафного. Вінгеру "Шальке" відверто не щастило в завершальній стадії, інакше рахунок на табло міг би стати не просто великим, а навіть розгромним. Не ладилося з реалізацією і у інших гравців збірної України, які також опинялися на вигідних позиціях. Однак справа не в цьому. Суботнім вечором кожен з них видав свій кращий матч під керівництвом Шевченко, і всі разом вони удостоїлися від тренера рідкісних, але заслужених компліментів. Він так і охарактеризував матч - "практично ідеальний".

Луческу

Новий тренер збірної Туреччини, схоже, перехитрив сам себе. Зробивши ставку на вікових і досвідчених гравців, він явно в чомусь прорахувався. Можливо, просто переоцінив можливості своєї команди або ж недооцінив сили суперника, але факт залишається фактом - його підопічні поступилися в усіх найважливіших компонентах футболу: швидкості, бажанні, єдиноборствах, читанні гри. А ось продемонструвати чудеса турецької техніки, про що було сказано вище, не дозволили українці. Крім того, штаб Шевченко виявився готовий до психологічних трюкав Луческу - його передматчеві заготовки на підвищення градусу гри так і залишилися нереалізованими.

Різне

Переваги команди господарів, які показали у Харкові свій кращий футбол, доповнює ще ряд цікавих обставин. Так, з 14 гравців, задіяних в цій грі, відразу четверо - Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Олександр Зінченко та Артем Бесєдін - недавні представники "молодіжки". Ще троє вчорашніх юніорів - Андрій Лунін, Володимир Шепелєв і Віктор Циганков - залишилися в резерві. Та й пара центрбеків Євген Хачеріді - Сергій Кривцов зіграла буквально з аркуша. У відбірковому циклі ЧС-2018 обидва вперше вийшли на поле! Не випадково після фінального свистка клас синьо-жовтих визнав в тому числі і Луческу. "Україна заслужила перемогу", - погодився досвідчений румун.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...