"Україна має достатній арсенал невоєнних заходів, щоб усунути загрозу, яку становить Придністров'я" - нардеп БПП

Ірина Фріз наголосила, що "настає час вдаватися до більш чітких та жорстких політико-економічних пояснень, щоб ця "гра в дурня" придністровським керівництвом припинилася".

Якщо керівництво невизнаного Придністров'я звернеться до Москви для розміщення на кордоні з Україною воєнізованих представників РФ, Україна ініціює повне закриття контрольно-пропускних пунктів на цих ділянках, а в подальшому, можливо, і кордонів. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила народний депутат від БПП Ірина Фріз, передають Патріоти України.

"Сьогодні не 2014 рік, і використовувати шантаж на південно-західному кордоні не вдасться. Ми маємо достатній арсенал невоєнних заходів, щоб усунути загрозу з цього напрямку", – написала вона.

Фріз також підкреслила, що Тирасполь відмовляється виконувати вимоги України прибрати оперативну групу російських військ.

Тому, як заявила вона, "настає час вдаватися до більш чітких та жорстких політико-економічних пояснень, щоб ця "гра в дурня" придністровським керівництвом припинилася".

18 травня міністр закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв в інтерв'ю агентству "РИА Новости" висловив стурбованість через намір Молдови та України встановити спільний контроль на пропускному пункті "Кучурган". За його словами, такий крок "може призвести до гуманітарної катастрофи в Придністров'ї".

"Звичайно, у цій ситуації необхідно якось гарантувати безпеку і отримати якісь додаткові міжнародні гарантії. Не виключаю, що Придністров'я звернеться до Росії з тим, щоб розмістити російських представників як силу, що забезпечує заходи безпеки на пунктах пропуску на кордоні", – заявив Ігнатьєв.

19 травня міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР Єфимій Коваль повідомив, що Україна повідомила про заборону транзиту продовольчих вантажів через свою територію до Придністров'я.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...