Українців підштовхують до "завтрака на границе" з Росією. Але безуспішно, - українська письменниця

На питання, чи можливий "відкат" до Росії, Оксана Забужко відповіла: можливий "лише тактичний відступ".

Оксана Забужко. Фото: Еспресо ТБ.

Пропаганда, що з Росією воювати безглуздо, не просунулася ні на крок. Про це в інтерв'ю журналу "Країна"розповіла письменниця Оксана Забужко, передають Патріоти України.

"Мені залежить, я прямо в тому зацікавлена, щоб у країні була аудиторія, яка відрізняла б щире золото від підробки. І з цих позицій я й оцінюю вдалість чи невдалість року - по тому, наскільки ми даємо чи не даємо себе обдурити. Наскільки опираємось ворогу в інформаційній війні. Бо ж вона триває весь час, і то в односторонньому порядку. Пробують українців вморити депресією, розказують, як у нас "всьо плохо", стараються навіяти думку, що воювати проти Росії безглуздо. Підпихають, всіма ресурсами й способами, до "завтрака на границе" (росіянка Ольга Полякова ініціювала цю акцію, щоб показати: мовляв, війну влаштували політики, а росіяни і українці - брати, і що "это все не между людьми".

9 травня 2016-го українців і росіян, які подали заявку на участь у акції, зводили у випадкові пари для спілкування скайпом. - ред.). Це підготовка до того, що завтра-післязавтра Путіна поміняють на якогось Іванова-Сідорова - і вже не буде винуватого в наших сльозах і крові, давайте миритися. З 2014 року цей меседж вживляється в українське суспільство: "Це все політики винуваті, пора кінчати війну". Так, ніби це ми її почали.

Тож рік - вдалий, бо не просунулася ця пропаганда вперед ані на крок", - сказала письменниця. На питання, чи можливий "відкат" до Росії, Оксана Забужко відповіла: можливий "лише тактичний відступ".

"Є загальна логіка історичного процесу. За нею Росія, як остання ресурсна імперія, має розвалитися. Просто тому, що "Газпром" уже неефективний. У 2014-му на українській заправці побачила увімкнений у розетку електромобіль "Тесла". Стояла, дивилася на це з думкою: ну все, "Газпрому" кінець. Але від моменту, коли це розумієш, і до реального кінця може минути три роки, а може й сім. Історія не лінійна. Загальний, стратегічний "відкат" – ні, неможливий. А от тактичні відступи "по дорозі" - на жаль, можуть бути. Бо дуже багато було закладено мін, і не всі вони ще знешкоджені", - вважає вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...

Прийшли за цукерками на кладовище: Російські підлітки розгромили могили загиблих в Україні окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:19

У російському Кузбасі (Сибір) троє підлітків розгромили надгробні портрети загиблих в Україні окупантів. Через це на школярів порушили кримінальну справу. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на ГУ МВС у Кемеровській області, передають Патріо...