«Украине нужно обнулить суды и прокуратуру, как это сделали Грузия, Эстония и Германия», - Андерс Аслунд

На думку Андерса Аслунда, Україні також необхідно скасувати таку структуру, як податкова поліція, а її функції перекласти на звичайних поліцейських.

Андерс Аслунд. Фото: hvylya.net.

Старший науковий дослідник Атлантичної Ради США Андерс Аслунд під час пленарного засідання 13-ї щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив, що що не бачить поліпшень в системі українського судочинства. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Факти.

«Потрібно обнулити прокуратури і суди, як це було зроблено в Грузії, Естонії та східній Німеччині. Можливо, п'ять відсотків суддів і чесні, але установи прогнили від корупції», - сказав він. На думку Андерса Аслунда, Україні також необхідно скасувати таку структуру, як податкова поліція, а її функції перекласти на звичайних поліцейських.

Як приклад країн з найменшою корупцією він згадав п'ять країн: Сінгапур і північні європейські держави (Данія, Фінляндія, Швеція і Норвегія). «У першій за корупцію садили, а в інших прозора система існувала з 18 століття», - сказав Аслунд.

А віце-президент Європарламенту Річард Чарнецький зазначив, що багато років масштабна корупція в країні була арсеналом проросійського лобі. «Це - важливий моральний і етичний виклик для України ... Наш спеціальний офіс по боротьбі з корупцією в європейських структурах може сприяти українським ініціативам. Але у Євросоюзу немає рішення цієї проблеми. Воно не в Брюсселі, воно - в Україні».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...