"Украинцы справедливо считают россиян рабами", - Шендерович (відео)

В українців не може бути імперського гена і імперія для них, це щось свідомо вороже, будь-яка - польська, австро-угорська, російська, німецька, впевнений письменник.

Віктор Шендерович. Фото: скрін відео

Україна не схожа на Росію, оскільки є антиімперською країною, а росіяни інфіковані імперською ідеєю. Про це заявив російський письменник і публіцист Віктор Шендерович в інтерв'ю Марі Ноель в Парижі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Украина не Россия в том смысле, что Украина антиимперская страна. Украина страна, которая сшита из кусков трех империй, поэтому у украинцев не может быть имперского гена и империя для них, это нечто заведомо враждебное, любая – польская, австро-венгерская, русская, немецкая.

Это для них нечто враждебное. Русские чрезвычайно инфицированы имперской идеей. Именно это делает положение президента Владимира Путина внутри таким стабильным", - розповів письменник.

Він зазначив, що класика російської ментальності, це кріпаки поміщика Кирила Троєкурова з роману Олександра Пушкіна "Дубровський", які пишалися паном, від "якого всі тремтять".

"И поэтому украинцы справедливо считают нас рабами. Исходя из европейской парадигмы, мы рабы и есть. Ну не рабы, может быть, буквально. Рабы в Северной Корее. И в Туркменистане. А мы холопы. То есть, ну какие-то права по сравнению с рабами у нас есть.

Просто так вот массово уничтожить, совсем просто так вывести в чисто поле, огнеметами расстрелять, нас нельзя. Ну, по крайней мере, в этом нет необходимости. Они правы, что считают нас рабами и холопами. А мы правы в своем ощущении что мы великая страна. Это вопрос ощущения, это вопрос оценки", - підсумував він.

Шендерович також розповів, що російській владі потрібно населення 30-40 млн чоловік "на нефтедобычу, ну охрана, холуи и несколько артистов для корпоративов". Але не потрібні самодостатні люди з освітою і власною гідністю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ під Авдіївкою атакували групу спецпризначенців РФ разом із снайпером (відео)

субота, 20 квітень 2024, 18:53

Сили оборони України атакували дроном групу російських спецпризначенців у районі села Бердичі Донецької області. Відповідне відео 20 квітня опублікували в Telegram Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України. Зазначають, що українські військові п...

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...