В майбутнє з Україною: Кримські студенти масово міняють російські дипломи на українські

Російські дипломи, видані в анексованому Криму, не визнаються ніде, крім самої Росії. Багато кого це відверто не влаштовує.

На її думку, це свідчить про те, що російські дипломи, видані в анексованому Криму, не визнаються ніде, крім самої Росії. Представник міністерства додала, що з початку вступної кампанії цього року заяви на вступ до українських вишів подали вже сотні кримчан, передають Патріоти України з посиланням на "Крим.Реалії".

"Дуже великий потік дітей з Криму, які отримали ці дипломи, звертаються до нас з проханням поміняти їх або пройти процедуру визнання кваліфікації та отримати диплом українського зразка. У минулому році був прийнятий відповідний наказ на виконання того самого закону, за яким і виникла спрощена система. Цей наказ дозволяє дітям, які навчаються в Криму, звернутися в будь-який навчальний заклад, який знаходиться на підконтрольній території України, написати заяву. І пройти так звану процедуру атестації на визнання отриманих кваліфікацій періодів навчання. Як правило, цих дітей відновлюють на навчання, залежно від того, що вони продемонстрували", - розповіла Кретович.

"ТНУ імені Вернадського в Києві направив на проходження підсумкової державної атестації майже п'ятдесят осіб. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана - близько тридцяти осіб. І це тільки два виші. Загальна квота для кримчан на бюджетні місця - близько 2600 місць. В цьому році ми очікуємо набагато більше людей, ніж в минулому, оскільки встигли провести хорошу інформаційну кампанію про освітні центри", - вважає вона.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...