В СБУ повідомили, яке рішення було прийнято щодо мера Перемишля

Речниця СБУ Гітлянська вважає, що в СБУ розуміють – заборону в’їзду польському меру хотіла використати "третя" сторона, щоб дати тріщину у стосунках між Україною та Польщею.

Роберт Хома. Фото:112.ua

Служба безпеки України скасувала заборону на в'їзд в Україну меру Перемишля Роберту Хомі. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

За словами спікера відомства, рішення про заборону або скасування заборони на в'їзд в Україну будь-якої особи приймається "на основі комбінації безпеки і міжнародних чинників".

"Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба прийняла відповідальне рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі", – зазначила Гітлянська.

Вона додала, що в СБУ розуміють – заборону в’їзду польському меру хотіла використати "третя" сторона, щоб дати тріщину у стосунки між Україною та Польщею.

"Впевнені, що ця ситуація не зашкодить розвитку двосторонніх стосунків з братнім польським народом," – підкреслила речниця СБУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...