"В Україні бунт - це свято непослуху. А ось в Росії інша ситуація", - Арестович

Росіяни ніколи не почнуть будувати демократичне суспільство, розвивати космос, летіти на Марс, допомагати бідним, рятувати голодних в Африці. Вони цього не вміють, не хочуть і не розуміють, навіщо це треба.
Олексій Арестович. Фото: соцмережі.

Якщо повністю звільнити всіх росіян від режиму президента Російської Федерації Володимира Путіна, вони терміново шукатимуть йому таку ж заміну, тому що головний російський движ - це самодержавство. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович, передають Патріоти України.

За його словами, в нинішній президентській кампанії в РФ немає ніяких особливостей. "Росія йде по візантійському архетипу, все ті ж смисли, що при Олександрі III. Візантійський архетип - це абсолютна влада, обмежена революцією знизу. У Росії насправді дуже багато свободи, з деяких питань - більше, ніж у нас. Тільки питання в тому, що це свобода "від", а не свобода "до", - сказав він.

Експерт зазначив, що Путін цілком дозволяє людям лаяти владу на різних телеканалах і навіть дозволяє українським журналістам на конференціях ставити злісні запитання про російські війська, але це нічого не змінює. "Вони (росіяни, - ред.) розуміють, що території (Росії, - ред.) дуже різні - 83 суб'єкта федерації, від буддистів до фашистів. Раптом що - вони всі поб'ються, поб'ються з ядерною зброєю, і завтра Росії не буде, якщо центроспрямована сила не буде утримувати їх навколо цього пофарбованого стовпа, який можна поставити на місце російського президента або царя. І вони будуть поклонятися стовпу - не тому, що вони ідіоти, а тому, що вони розуміють, що по-іншому не можна, по- іншому не буде самої Росії", - підкреслив Арестович.

За словами експерта, бунту бояться самі росіяни, для них це смертельно страшно. "Можна скільки завгодно в Росії закручувати гайки, але там однією рукою закручують, іншою відпускають. І це все гра між двома крайнощами - з одного боку, щоб зовсім не закрутити (якщо зовсім закрутити, то Росія перестане бути конкурентоспроможною), а з іншого - щоб в бунт не скотитися", - сказав він.

Арестович уточнив, що, якщо росіянам дати свободу "до", то вони не почнуть будувати демократичне суспільство, розвивати космос, летіти на Марс, допомагати бідним, рятувати голодних в Африці чи ще щось. Вони цього не вміють, не хочуть і не розуміють, навіщо це треба.

"А свобода "від" у них є - вони можуть посварити Путіна. Вони не знають, як користуватися свободою, якщо Путін раптом зникне. У Росії свободи "від" валом, а свободи "до" практично немає, вони не розуміють, що це таке - свобода в західному сучасному розумінні", - зазначив він.

Разом з тим, він підкреслив, що в Україні є свобода "до". "Ми розуміємо, навіщо нам ця свобода і що з нею можна зробити. У нас немає страшного сну під назвою "бунт в Україні". В Україні бунт - це свято непослуху. А ось в Росії інша ситуація", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...