В Україні роботодавці стали менш вимогливими до віку шукачів роботи

​Багато українських роботодавців вже намагаються, щоб на їхніх підприємствах зарплата була конкурентоспроможною.

"Електрозварники закордоном отримують близько 20 тисяч гривень. Українські роботодавці раніше готові були платити 7 тисяч. Зараз зарплата збільшилася в два рази. Якщо фахівець хоче звільнитися, багато керівників підприємств проводять бесіди. Переконують, що вигідніше залишитися працювати вдома. Стаж буде йти і так далі", - каже Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона", передають Патріоти України.

В оголошеннях стали рідше вказувати бажаний вік працівника, стать.

"Деякі ще пишуть бажаний вік співробітника. Але більшість вже відмовляються від обмежень. Головне - працівник повинен себе презентувати правильно. Акцент йде на особисті якості. І на бажання людини працювати. З 2013 року в Україні заборонено законом відмовляти в роботі за статевою, віковою ознакою", - зазначає власниця компанії з підбору персоналу.

Світогляд працівників теж змінилося.

"Люди вже не терплять хамського ставлення, погроз з боку роботодавця. Відразу звільняються. Тому що існує альтернатива на ринку праці", - додала Інна Новицька.

В Україні не вистачає ІТ-фахівців, менеджерів з продажу, клієнт-менеджерів, HR-фахівців, фармацевтів, медичних представників, провізорів. Також металургів, машинобудівників, шахтарів, швачок, будівельників, працівників для ресторанного бізнесу, сфери обслуговування. Дефіцит кадрів пов'язаний з масовою трудовою міграцією за кордон.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...