В УПЦ МП - свої "герої": "Харьков. Часовня святого Евгения названа в честь солдата армии РФ, "наводившего порядок" в Чечне" - Казанський (фото)

​Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на цю інформацію.

Церква у Харкові. Фото:Twitter

У Харкові є каплиця, названа на честь солдата армії РФ Євгена Родіонова, який воював в Чечні. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив відомий блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

"Харків. Каплиця святого Євгенія. Названа так на честь солдата армії РФ Євгена Родіонова, який наводив "конституційний порядок" в Чечні за наказом Єльцина і убитого там в 1996 році. Каплиця належить УПЦ МП. В Україні російський солдат, який вбивав чеченців, вважається святим" , - написав він.

Повідомляється, що цей храм має ще одну назву - церква ікони Божої Матері "Стягнення загиблих".

Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на цю інформацію. "Евгений Александрович Родионов (род.23 мая 1977, Сатино Русское, Подольский район Московской области - см.23 мая 1996, близ Бамута, Чечня) рядовой армии России, убитый в плену в Чечне". И каким боком он к Харькову? А просто Добкин тогда был мэром и прогнулся перед МП", - пишуть в мережі. "Це - фейковий святий, якого офіційно не канонізували. І храм офіційно не його імені", - повідомили користувачі.

Євген Родіонов - російський військовослужбовець, рядовий Прикордонних військ РФ. Воював у Першій чеченській війні, разом з групою товаришів по службі довгий час провів в полоні, піддаючись жорстоким тортурам, потім був убитий чеченськими солдатами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...