Регулярне вживання алкоголю в значній мірі знижує ризик розвитку діабету, з'ясували вчені з Університету Південної Данії. Дослідження було опубліковане в журналі Diabetologia, передають Патріоти України.
Проаналізувавши дані про більш ніж 70 тис. людей, що вживають алкоголь, дослідники встановили, що помірні дози алкоголю 3-4 рази на тиждень пов'язані зі зниженням ризику діабету на 27% у чоловіків і 32% у жінок. Найбільший ефект мало вино - ймовірно, його хімічний склад здатний нормалізувати рівень цукру в крові.
А ось від джина та інших міцних напоїв вчені рекомендували жінкам утриматися - вони підвищують ризик розвитку діабету на 83%. Зате пиво не впливає на ризик, хоча у чоловіків воно знижує його на 21%. Вчені зазначають, що необхідні подальші дослідження, які допоможуть розібратися в біологічному механізмі впливу алкоголю на ризик розвитку діабету.
Сьогодні 28 жовтня. . Триває 1343-а доба мужньої оборони України проти повномасштабного вторгнення російських окупантів. Ситуація в Покровську… . Чи дійсно місто оточено? Чому ситуація в Покровську “не всё так однозначно!” . І де ворогу дійсно вдається...
Колишньому меру Одеси Геннадію Труханову вручили підозру у службовій недбалості через те, що не було вжито заходів під час повені в місті 30 вересня. Про це 28 жовтня повідомили "Українська правда" і "РБК-Україна" з посиланням на джерела у правоохоронн...