Регулярне вживання алкоголю в значній мірі знижує ризик розвитку діабету, з'ясували вчені з Університету Південної Данії. Дослідження було опубліковане в журналі Diabetologia, передають Патріоти України.
Проаналізувавши дані про більш ніж 70 тис. людей, що вживають алкоголь, дослідники встановили, що помірні дози алкоголю 3-4 рази на тиждень пов'язані зі зниженням ризику діабету на 27% у чоловіків і 32% у жінок. Найбільший ефект мало вино - ймовірно, його хімічний склад здатний нормалізувати рівень цукру в крові.
А ось від джина та інших міцних напоїв вчені рекомендували жінкам утриматися - вони підвищують ризик розвитку діабету на 83%. Зате пиво не впливає на ризик, хоча у чоловіків воно знижує його на 21%. Вчені зазначають, що необхідні подальші дослідження, які допоможуть розібратися в біологічному механізмі впливу алкоголю на ризик розвитку діабету.
Росія зараз активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою, зазначають Патріоти України. Як пише The Hill, ро...
Російські окупанти поширюють фейк про те, що нібито 3-тя окрема штурмова бригада "Азов" використала на своєму банері цитату, яка майже повторює висловлювання Путіна. Вони стверджують, що банер розміщений у метро Харкова. Про це пише Харківський антикор...