Регулярне вживання алкоголю в значній мірі знижує ризик розвитку діабету, з'ясували вчені з Університету Південної Данії. Дослідження було опубліковане в журналі Diabetologia, передають Патріоти України.
Проаналізувавши дані про більш ніж 70 тис. людей, що вживають алкоголь, дослідники встановили, що помірні дози алкоголю 3-4 рази на тиждень пов'язані зі зниженням ризику діабету на 27% у чоловіків і 32% у жінок. Найбільший ефект мало вино - ймовірно, його хімічний склад здатний нормалізувати рівень цукру в крові.
А ось від джина та інших міцних напоїв вчені рекомендували жінкам утриматися - вони підвищують ризик розвитку діабету на 83%. Зате пиво не впливає на ризик, хоча у чоловіків воно знижує його на 21%. Вчені зазначають, що необхідні подальші дослідження, які допоможуть розібратися в біологічному механізмі впливу алкоголю на ризик розвитку діабету.
Сили оборони України декілька тижнів тому відійшли з частини позицій під Покровськом і Мирноградом у Донецькій області, зокрема в районі сіл Сухий Яр та Лисівка, тож «мішок» напівоточення зменшився. Про це пише Українська правда, посилаючись на двох сп...
"Багатьох людей справедливо обурило, що наступного року немає зростання зарплат військових. І це дійсно проблема. Бо в 2022 році зарплати, встановлені для військових, мали вигляд високих і конкурентних. Але за 3 роки багато чого змінилось", - пише інве...