Регулярне вживання алкоголю в значній мірі знижує ризик розвитку діабету, з'ясували вчені з Університету Південної Данії. Дослідження було опубліковане в журналі Diabetologia, передають Патріоти України.
Проаналізувавши дані про більш ніж 70 тис. людей, що вживають алкоголь, дослідники встановили, що помірні дози алкоголю 3-4 рази на тиждень пов'язані зі зниженням ризику діабету на 27% у чоловіків і 32% у жінок. Найбільший ефект мало вино - ймовірно, його хімічний склад здатний нормалізувати рівень цукру в крові.
А ось від джина та інших міцних напоїв вчені рекомендували жінкам утриматися - вони підвищують ризик розвитку діабету на 83%. Зате пиво не впливає на ризик, хоча у чоловіків воно знижує його на 21%. Вчені зазначають, що необхідні подальші дослідження, які допоможуть розібратися в біологічному механізмі впливу алкоголю на ризик розвитку діабету.
У своєму свіжому звіті ISW повідомляє, що українські війська зміцнили свої позиції в районі південного сходу Новоекономічного, неподалік Покровська. Дослідники підтверджують цей успіх завдяки геолокаційним відеозаписам, оприлюдненим 16 липня, передають...
18 липня за новим церковним календарем (31 липня - за старим) - день пам'яті святого мученика Еміліана, який загинув за віру. У народі день дістав назву Омелянів. 18 липня за старим календарним стилем - день пам'яті священномученика Євсевія, єписк...