Регулярне вживання алкоголю в значній мірі знижує ризик розвитку діабету, з'ясували вчені з Університету Південної Данії. Дослідження було опубліковане в журналі Diabetologia, передають Патріоти України.
Проаналізувавши дані про більш ніж 70 тис. людей, що вживають алкоголь, дослідники встановили, що помірні дози алкоголю 3-4 рази на тиждень пов'язані зі зниженням ризику діабету на 27% у чоловіків і 32% у жінок. Найбільший ефект мало вино - ймовірно, його хімічний склад здатний нормалізувати рівень цукру в крові.
А ось від джина та інших міцних напоїв вчені рекомендували жінкам утриматися - вони підвищують ризик розвитку діабету на 83%. Зате пиво не впливає на ризик, хоча у чоловіків воно знижує його на 21%. Вчені зазначають, що необхідні подальші дослідження, які допоможуть розібратися в біологічному механізмі впливу алкоголю на ризик розвитку діабету.
13 вересня за новим церковним календарем (26 вересня за старим) - день пам'яті священномученика Корнилія Сотника, оновлення храму Воскресіння Христового в Єрусалимі та передсвяткування Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. За старим к...
Вона пройшла шлях від цивільної роботи до командування бойовим підрозділом. Сержант Ірина Хоменко з позивним «Відьма» служить у 21-й окремій механізованій бригаді та очолює взвод радіоелектронної боротьби. Історію захисниці оприлюднили на сторінці бриг...