"Ведення прицільного вогню з зазначеного озброєння можливе лише з території, підконтрольної НЗФ", - штаб АТО про обстріл в Оленівці

Навіть спостерігачами російської сторони СЦКК в ніч з 26 на 27 квітня 2016 року не зафіксовано жодного випадку застосування артилерійських гармат з боку Збройних Сил України у напрямку Оленівки.

Обстріл у Оленівці. Фото: news.online.ua.

Штаб антитерористичної операції виступив із заявою щодо недостовірної інформації, яку поширили представники незаконних збройних формувань, про трагічний інцидент в селищі Оленівка Волноваського району Донецької області 27 квітня 2016 року. Новину передають Патріоти України.

"Виходячи з попереднього аналізу ситуації довкола трагічних подій у Оленівці, повідомляємо наступне: "Відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту становить 6,6 км. Виходячи з тактико-технічних характеристик 82-мм мінометів, зауважуємо, що вони не могли застосовуватися на такій відстані, адже у міномета 2Б14 «Піднос» максимальна дальність стрільби становить 3000 метрів, а 2Б9 "Васильок" - 4200 метрів. Таким чином, ведення прицільного вогню з зазначеного озброєння можливе лише з території, тимчасово підконтрольній незаконним збройним формуванням", - йдеться у заяві.

"Згідно з Мінськими домовленостями, важке озброєння калібром понад 100 мм, зокрема 120-мм міномети та 122-мм гармати, відведені на встановлені відстані. Переміщення українськими підрозділами такого озброєння в бік лінії розмежування не відбувалось, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ", - зауважують у штабі.

Важливо наголосити, що спостерігачами російської сторони СЦКК в ніч з 26 на 27 квітня 2016 року не зафіксовано жодного випадку застосування артилерійських гармат з боку Збройних Сил України у напрямку Оленівки.

"Виходячи з вищевикладеного, трагічні події у селі Оленівка - це цинічна, заздалегідь спланована терористична акція, організована російсько-окупаційними військами, коли з метою дискредитації ЗС України ворог готовий обстрілювати мирних мешканців на підконтрольних бойовикам територіях.
Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих у цій страшній трагедії", - зазначають у прес-центрі АТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...