«Відкриті двері» в НАТО - традиційна формула, що повторюється з саміту в саміт", - блогер

В Альянсі вистачає тих, хто, озираючись на Кремль, хотів би задовольнитися лише Пакетом допомоги.

Україна та НАТО. Ілюстрація: соцмережі.

У підсумкових документах саміту НАТО у Варшаві не буде ніяких проривних рішень на підтримку України. «На етапі підготовки підсумкових документів українська дипломатія докладала зусиль, щоб в них максимально були відображені інтереси Києва. На жаль, вдалося небагато: в Альянсі вистачає тих, хто, озираючись на Кремль, хотів би задовольнитися лише Пакетом допомоги», - йдеться в статті Володимира Кравченка для Дзеркала тижня, передають Патріоти України.

За інформацією видання, абсолютно точно в підсумкових документах не буде готовності надати Україні план дій щодо членства в НАТО або рішення про надання Україні летальної зброї. «Не буде і пункту, що підтверджує рішення Бухарестського саміту 2008 р. Нагадаємо, що в пункті 23 підсумкової декларації саміту в Бухаресті говорилося про те, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу за умови відповідності необхідним критеріям. Для Києва це неприємний сюрприз», - йдеться в матеріалі.

Крім того, НАТО не стане підтверджувати готовність до розширення в майбутньому. «Велика ймовірність, що через позицію Парижа і Берліна в Варшавській декларації не буде і цього. Але ж «відкриті двері» в НАТО - традиційна формула, що повторюється з саміту в саміт. Замість цього буде сказано про прихильність рішенням попередніх п'яти-семи самітів, в т.ч. Бухарестського, Чиказького, Уельського», - пише автор.

Неприємною новиною для України стане також рішення закласти в підсумкову декларацію саміту пункт про відновлення роботи Ради Росія-НАТО. За інформацією видання, в Парижі і Берліні пояснюють це тим, що Альянс багато дає Україні і це необхідно «компенсувати» на російському напрямку.

«Схоже, що НАТО в своєму підсумковому документі обмежиться лише тим, що підтвердить підтримку територіальної цілісності і незалежності України, політику невизнання незаконної анексії Криму, засудить агресію Росії проти нашої країни, закличе виконувати Мінські угоди, відзначить українські досягнення на шляху реформ і згадає Комплексний пакет допомоги», - пише автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...