Відомий конкурс снігової скульптури виграли українці

Вітаємо з перемогою!

Фестиваль снігової скульптури World Snow Festival проходив у швейцарському гірському селищі Гріндельвальд. Саме тут серед чудових гірських пейзажів майстра творили зі снігу скульптури, темою яких цього року була магія.

Наша команда це четверо чоловіків – Богдан Куцевич, Олексій Пода, Олексій Козак і Джонатан Райнер. За чотири конкурсні дні хлопці, опрацювавши понад 30 тонн снігу, спорудили містичний плащ з посохом. Маг щойно зник, залишивши свої речі, і будь-хто тепер може їх приміряти – такою була задумка українських конкурсантів.

За словами хлопців, які вже не вперше беруть участь в подібних змаганнях, умови завжди однакові: команда отримує 25-30-тонний куб спресованого снігу розміром 3,5х 3,5 метра, з якого вона повинна за 4 дні створити скульптуру.

До конкурсу готуються заздалегідь - за 3-4 місяці до початку відправляють організаторам ескіз на задану тематику і портфоліо.

За сніговий куб і місце тягнуть жереб. Адже від місця розташування на майданчику з освітленням багато чого залежить. В цьому конкурсі велике місце має сонячне світло - без нього скульптура не зчитується і зливається з землею.

На конкурсі в Гріндельвальді в цьому році брали участь десять країн: Словенія, Швейцарія, Британія, Україна, Італія, США, Швеція, Естонія, Південна Корея, Голландія. Друге місце в підсумковому заліку дісталося команді з Південної Кореї, а третє - сніговим скульпторам з Італії.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...