До дівчини з Коломиї прийшло всесвітнє визнання: Створений українкою мобільний додаток компанія Apple визнала одним із найкращих за 2017 рік

Олександра Рогачова нині мешкає у Нью-Йорку. Півтора року тому вона привезла сюди з України одну з передових розробок на ниві віртуальних технологій.

Віртуальний тату-салон дозволить будь-кому, в будь-якій точці земної кулі миттєво сфотографувати себе з будь-яким татуюванням. І після такої примірки подумати, чи варто робити справжнє, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Навожу телефоном зверху на цього смайлика і з'являється татуювання", - пояснює співвласниця компанії Inkhunter Олександра Рогачова. Аби мобільний додаток працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок.

Щодня в додатку з'являються нові ескізи - з Сашею співпрацюють не лише українські художники, а й тату-майстри з усього світу. Школу в Коломиї Олександра закінчила сім років тому. Пішла вчитися на комп'ютерні науки. Але власного комп'ютера на той час не мала.

Півроку ходила, займалася по друзях - аби потім з кількома друзями виграти хакатон у Харкові, переїхати до Києва, податися на 11 акселераційних програм у всьому світу - і нарешті потрапити до Нью-Йорка.

"Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні - я всіма руками за", - каже дівчина. Поки що тату-салон без квадратного смайла не працює, але вже за кілька місяців Саша збирається вчергове здивувати світ. "Віртуальна примірочна аксесуарів та інших елементів твого образу - окуляри, ювелірні вироби, годинники", - ділиться планами дівчина.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...