"Відсутність перших осіб країни на відзначенні річниці Революції Гідності - це маркер того, що відбувається між владою та суспільством", - політолог

Річниця Майдану перестала бути всеохоплюючим святкуванням хоча б для учасників Майдану, вважає Бортнік.

Революція Гідності. Фото: ZN.ua

Відсутність перших осіб країни на вчорашньому відзначенні річниці Революції Гідності це маркер того, що відбувається між владою та суспільством. Таку думку в коментарі власному кореспонденту UAINFO висловив директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортнік, повідомляють Патріоти України, продовжуючи:

Він нагадав, що на відміну від попередніх років, ні Президент України Петро Порошенко, ні Генеральний прокурор України Юрій Луценко, ні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не вийшли до людей в процесі відзначення річниці Революції Гідності та «публічно не продемонстрували своє ставлення до подій Майдану».

«Президент, щоправда, зробив заяву - відеозапис. Але на мою думку, тези, які він озвучував, суттєво відрізнялися від тих, що звучали попереднього року. Рік тому Президент сказав, що революція не завершена і завершиться лише після того, як будуть досягнуті цілі Майдану: поборена корупція, втілена євроінтеграції тощо. Сьогодні риторика Президента інша. Мені здалося, що перші особи країни не були на Майдані, бо боялися вийти до людей. І те, що вони не вийшли - маркер того, що відбувається між владою та суспільством», - вважає політолог.

А те, що відбувалося вчора, зауважує Р.Бортнік, «випускання пару з постановочними, провокаційними моментами».

«На жаль,події Майдану останнім часом перетворилися на площину для піару правих і праворадикалів. Річниця Майдану перестала бути всеохоплюючим святкуванням хоча б для учасників майдану. Але гарячіше буде у 20-х числах лютого, коли відзначатимемо річницю розстрілу на Майдані», - підкреслив політолог.

Р.Бортнік прогнозує, що ігнорування першими особами країни подій до річниці Майдану матиме серйозний вплив на підготовку протестних акцій у лютому. «Влада зробила ще гірше», - підкреслив політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій, - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Представники державної російської компанії "Рособоронэкспорт" підготували для нинішнього міністра оборони ри-фи пана шойгИ, "озабоченного" криміна...