Війна не пряник. Давайте організовуватися і працювати. Говорити і чути один одного, - журналіст

Час будувати справжнє, а не показове громадянське суспільство з міцними державними інститутами, зі справжніми ідеями, з громадським контролем над роботою державних органів, наголосив Володимир Рунець.

"Як же ж його правильно сказати, щоб нікого не образити і донести дуже важливу, як на мене, думку?" Про це пише у своєму Facebook журналіст Володимир Рунець, передають Патріоти України, продовжуючи:

Я вважаю, що епоха волонтерства в Україні має закінчитися тому, що загальноукраїнський ПТСР треба лікувати.

Коли почалася війна, ми всі показали, що таке єдність у боротьбі з ворогом.

Як більшість українців, так і вся моя родина відсилала СМСки на спеціальні номери Міністерства Оборони, щоб хоча б скромним червонцем підтримати тих, хто на фронті. Скидали гроші на рахунки благодійних організацій та волонтерів.

Ті ж закуповували, збирали, сортували та відвозили на фронт все, що було потрібно захисникам, постраждалим від війни місцевим дорослим та дітям. Від памперсів до гвинтівок і прицілів. Все без перебільшення.

Що маємо в результаті на передовій?

Маємо добре локалізований конфлікт, звільнено 70% окупованих на початку територій. Маємо реально боєздатні підрозділи на фронті.

Що маємо в тилу?

В тилу паралельно з суспільством (звісно, не так, як хотілося б) розвивалося Міністерство Оборони - покращувалося харчове забезпечення, якість взуття та одягу, логістика і комунікації. В тилу мінялася поведінка і сприйняття Генерального Штабу і Штабу АТО.

Звісно, не все добре і зараз, але ж є з чим рівняти.

Що маємо поганого?

Не маємо навіть натяку на тривалий мир і незрозумілий мінський процес. Війна не пряник. Тому водночас маємо і фінансово, і морально виснажене суспільство, невпевненість у майбутньому та страх перед "великою" війною.

НАВКОЛО ЧОГО ЗАРАЗ РЕАЛЬНО ТРЕБА ГУРТУВАТИСЯ?

Час будувати СПРАВЖНЄ, а не показове громадянське суспільство з міцними державними інститутами, зі справжніми ідеями, з громадським контролем над роботою державних органів. Всі ми, хто в чотирнадцятому кинулися разом бити палицею озброєного до зубів ворога зараз разом маємо побороти ворога всередині самих себе. В країні є гроші, є ресурси, є інтелектуальна еліта.

Давайте організовуватися і працювати. Говорити і чути один одного. Давайте намагатися розуміти альтернативні точки зору і приходити до спільних рішень. Це кропітка, нелегка і часом зовсім незрозуміла робота. Але час робити наступний крок, щоби ті, хто зараз міцно тримає в руках зброю на Сході, часом віддаючи життя за Україну, робили це не даремно.

Це я до чого? Куплений нами за останні гроші тепловізор вирішить певну задачу сьогодні. А от глобально він нічого не змінить. Бо з гнилою системою тепловізори скоро доведеться купляти щодня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...