"Влада у формі юридичного тролінгу фактично зіпсувала справу про держзраду Януковича. Його адвокати використали саме цей момент" - політолог (відео)

На думку політолога, спостерігаючи за усіма процесами, які відбуваються довкола спецконфіскації коштів Януковича між Генпрокуратурою, НАБУ та САП виникає питання, яка взагалі мета цього всього – засудити чи виправдати втікача з Межигір'я?

Віктор Янукович ще й може оскаржити рішення української влади у Європейському суді. Ілюстрація:YouTube

Правоохоронні органи, виносячи вироки проти колишньої злочинної влади, можуть закласти таке підґрунтя, що у подальшому дозволить Януковичу оскаржити рішення в Європейському суді з прав людини і остаточно зганьбити Українську державу. Таку думку висловив політолог Петро Олещук в ефірі телеканалу ZIK, зазначають Патріоти України.

Політолог зауважив, що спостерігаючи за усіма процесами, які відбуваються довкола спецконфіскації коштів Януковича між Генпрокуратурою, НАБУ та САП виникає питання, яка взагалі мета цього всього – засудити чи виправдати Януковича?

"З огляду на роботу правоохоронної системи відповідь на це запитання не є очевидною. І якщо навіть придивитися, з якої справи проти Януковича вони почали. А це справа про державну зраду, яку довести максимально важко. Оскільки ніхто не має оригіналу листа, який Янукович писав Путіну", – зауважив Олещук.

Відтак, певен політолог, заплутавшись у трьох деревах, ГПУ не вигадала нічого кращого, як перейти до перетворення юридичного процесу в політичний.

"Ми побачили, як влада у формі юридичного тролінгу фактично зіпсувала справу про держзраду Януковича, коли запросила 140 свідків, більшість з яких до цієї справи не мають жодного стосунку. Найцікавіше, що адвокати Януковича використали саме цей момент, аби перетворити справу проти Януковича у справу проти лідерів Майдану", – підкреслив Олещук.

Експерт зазначив, що йому незрозумілий зиск для України у відповідних конфіскаціях, якщо це все завершиться колосальною ганьбою України на міжнародному рівні.

"Я не розумію яка мета усіх процесів з боку правоохоронних органів. Схоже на те, що вони намагаються бодай заочно засудити Януковича, оскільки зрозуміло, що фізичного доступу до нього не буде. Однак вони можуть закласти таке підґрунтя, що у майбутньому дозволить Януковичу оскаржити рішення в Європейському суді з прав людини і остаточно зганьбити Українську державу", – застеріг Петро Олещук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Новий фронт: Китай і Росія спільно працюють над вторгнення на Тайвань

субота, 11 травень 2024, 3:25

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс у Конгресі заявила, що американська розвідка фіксує активізацію співпраці Китаю і Росії по "тайванському питанню". Крім того, Гейнс додала, що оцінки розвідки вказують на зростання співпраці у політичном...

"Все більше відчуття, що кроти в Києві домовилися з ворогом, щоб сфальсифікувати звинувачення проти Романа Червінського", - Тарас Чорновіл

субота, 11 травень 2024, 0:35

"У Кропивницькому Роман Червінський на чітких матеріалах справи доводить явні факти її фальсифікації слідчими й прокуратурою, результати тиску на свідків і потерпілих та інші дикі злочини проти права й правосуддя", - пише політолог Тарас Чорновіл на св...