"Возможно, сам Асад предложил Путину убираться к чертовой матери", - Піонтковський

Рішення вивести війська з Сирії - дуже важка іміджева поразка президента РФ.

Путін і Шойгу оголошують про виведення військ з Сирії. Фото:tjournal.ru

Сенсаційне рішення президента РФ Володимира Путіна вивести військовий контингент з Сирії - це наслідок якихось серйозних аргументів, які були пред'явлені Росії. Таку думку висловив для видання Апостроф російський журналіст, політолог і публіцист Андрій Піонтковський, інформують Патріоти України.

На його думку, такий крок президента РФ є абсолютною поразкою у світлі багатомісячних заяв російської пропаганди про "боротьбу з тероризмом на далеких рубежах". Хоча не виключено, що сам Асад попросив Путіна забратися з Сирії.

Рішення про виведення російських військ з Сирії, можливо, було і очікуваним, але в якийсь довгостроковій перспективі. Те, що це сталося ввечері 14 березня, є абсолютною сенсацією, враховуючи ще й той факт, що саме це відбувалося. Таке видовище потрібно було бачити.

Було дуже помітно, що Путін, Лавров і Шойгу перебували під величезним стресом. Якщо дозволено буде скористатися мовою російської напівкримінальної "еліти", вони виглядали опущеними і несли повну маячню. Спробуйте зіставити їх мекання з тим, що кремлівська пропаганда вселяла нам останні півроку як ми протистоїмо ненависним піндосам і боремося з терористами на далеких рубежах "русского мира".

"Піплу" пояснювали, що основна мета цієї операції була в тому, щоб зупинити терористів ІДІЛ на далеких рубежах, щоб вони не прийшли до нас в Росію. І ось тепер вожді доповідають нам, що за весь цей час убито 17 (!) польових командирів. Усе. Тепер наша "місія виконана" і військові з гідністю повертаються на Батьківщину. А як же бути з іншими, крім ось цих 17? Хто їх тепер буде зустрічати на далеких рубежах? Чи вони всі прийдуть до нас?

Ну, добре, припустимо, що це була формальна декларативна мета, але ми ж знали і реальну. А реальна мета - допомогти Асаду розправитися з опозицією. Все, що ми там робили, а саме 90% російських бойових вильотів - це удари не по ІДІЛу, а по помірній опозиції до Асада. Ще тиждень тому "Ріббентроп" заявляв, що не дивлячись на перемир'я, ми будемо продовжувати бомбити терористів, і зокрема Алеппо, тому що там ховаються терористи.

А тепер вони вішають локшину, перераховуючи свої досягнення, що була "відновлений зв'язок з Алеппо", - містом, яке вони ще вчора бомбили, вбиваючи сотні жителів і збиралися брати.

Зовні ця ситуація виглядає, як виведення військ з Афганістану в 1988 році. Але Брежнєв-Андропов-Горбачов там 10 років борсалися, а цих вистачило всього на п'ять місяців.

Які саме дуже вагомі причини змусили Путіна і компанію зробити це в такій абсолютно самодискредитуючій, поразковій манері - важко сказати. Я не знаю, хто і які серйозні аргументи висунув цим людям, щоб довести їх до такого стану, після того, як вся наша пропаганда невпинно розповідала шість місяців, як ми встаємо з колін і боремося з терористами на далеких рубежах.

Асаду же Путін сказав під час телефонної розмови: "Тримайся, Башар! Ми з тобою!". Але пам'ятаєте, що сталося з товаришем Наджибуллою? Його, зрештою, повісили на стовпі в Кабулі. А можливо Асад не став чекати подібної долі і сам домовився з опозицією і американцями про збереження своєї влади в алавітському анклаві? А в якості демонстрації своєї здатності домовлятися як "легітимний президент" запропонував Путіну забиратися під три чорти ...

У будь-якому випадку, це дуже серйозна зовнішньополітична та іміджева поразка режиму (Путіна). Одна з тих, які ведуть до падіння такого роду диктатур.

Українці, за вами черга нанести ще одну (поразку - ред.), відмовившись від операції по Донбасу і залишивши Путіна з його бандитською Лугандонією на руках!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...