Врятувати героїв: Як евакуюють поранених з АТО (відео)

Після того, як пораненого стабілізують, його везуть в аеропорт, звідки вертольотом забирають. У більшості випадків на Дніпропетровськ.

Евакуація поранених із зони АТО. Фото: скрін відео

Волонтерський рух "Повернись живим" зняв ролик про те, як евакуюють поранених з АТО. На відео евакуюють "важкого трьохсотого" з 59-ї бригади. Військові називають поранених "трьохсотими".

Слово "важкий" позначає, що людина вже ніколи не буде вести колишній спосіб життя і, можливо, помре в процесі....

59-а бригада – це новий підрозділ, сформований під час війни. Зараз вони займають велику ділянку фронту й учора потрапили в халепу. Троє загиблих. Кількість "трьохсотих" невідома.

Але це один із них. Про це повідомляє засновник ініціативи "Повернись живим" Віталій Дейнега на сторінці руху в Facebook, зазначають Патріоти України.

Поранених везуть на аеродроми, до яких може безпечно підлетіти вертоліт, і відвозять на "велику землю". Після поранення людина проходить кілька фаз.

Якщо поранення несумісне з життям – він стає "двохсотим" (загиблим). Якщо до нього вчасно не встигає інший вояк – та ж історія. Потім він потрапляє до рук медика, і якщо джгути були накладені вчасно, то тепер головне завдання – довезти його до госпіталю.

По дорозі в госпіталь його стабілізують. Це короткочасна стабілізація. Її завдання – протримати людину як можна довше. У прифронтових госпіталях людину стабілізують уже на довше.

Тут відновлюють кількість крові у венах. Зшивають все, що можуть. Ампутують кінцівки, яких не врятувати. Якщо в цьому госпіталі немає апаратів зовнішньої фіксації, то шанси на ампутацію виростають устократ.

Якщо хірург не має змоги врятувати кінцівку – він іде найпростішим шляхом. Його головне завдання – врятувати життя, а не ногу. Але, слава Богові, практично всі прифронтові госпіталі оснащені потрібною кількістю АЗФ.

Завдяки вам, дорогі друзі. Завдяки тому, що ви підтримали медицину і "Повернись живим". Після того, як пораненого стабілізують, його везуть в аеропорт, звідки вертольотом забирають.

У більшості випадків на Дніпропетровськ. Там починаються довге, дороге і не завжди передбачуване лікування. Зараз пораненого, що на відео, відвезуть у Дніпропетровськ.

Його будуть довго і дорого лікувати. Держава заплатить 300 тисяч гривень компенсації його родині. Можливо, це підвищить якість життя пораненого, але навряд чи зробить її такою, як раніше.

Сім'я витрачатиме гроші і нерви. Які можна було б зберегти просто завчасно купивши хлопцям тепловізори. Переважна більшість загибель і поранень під час "перемир'я" трапляються вночі.

Багато хто з цих хлопців не отримав би поранень, якби армія була забезпечена нічною оптикою, міношукачами, засобами зв'язку і мала добре підготовлених саперів.

Тому зараз "Повернись живим" збирає гроші для 59-ї бригади на три тепловізора Pulsar HD50S ціною в $2850. Проект "Повернись живим"

Проект "Повернись живим"

http://www.savelife.in.ua
http://twitter.com/backandalive
https://www.youtube.com/c/SavelifeInUaKiev?sub_con...


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...